Ilie Sârbu, urmărit penal pentru fapte de corupție în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri (VIDEO)

Ilie Sârbu, urmărit penal pentru fapte de corupție în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri (VIDEO)

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, este urmărit penal pentru fapte de corupție în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din județul Brașov, în care sunt vizați magistrați și doi avocați.

Acesta a fost audiat miercuri dimineață la DNA Brașov.

El a ieșit de la DNA Brașov după mai puțin de o oră, el spunându-le jurnaliștilor că nu a fost audiat, fără a face alte declarații. Ilie Sârbu, care ajunsese la DNA Brașov în jurul orei 10.45, fiind însoțit de un avocat, a ieșit la ora 11.30.

Ilie Sârbu, urmărit penal în dosarul retrocedărilor ilegale

Înainte de a se urca în mașină, Ilie Sârbu le-a spus jurnaliștilor că nu are de făcut nicio declarație, iar când a fost întrebat dacă a fost audiat, acesta a răspuns negativ, după care a închis ușa mașinii.

Ilie Sârbu, la ieșirea din sediul DNA

În același dosar este audiat și deputatul PSD Viorel Hrebenciuc.

Procurorii din DNA Brașov efectuează cercetări într-un dosar de corupție ce vizează retrocedări ilegale pentru aproximativ 90.000 hectare de teren forestier și 100 hectare teren agricol.

Anchetatorii au efectuat 25 de percheziții în județele Brașov, Bacău, Covasna și București, informează Direcția Națională Anticorupție.

Acestea au loc la cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
Potrivit surselor citate, de la cele două instanţe sunt vizaţi trei judecători, suspectaţi de implicare în luarea unor decizii ilegale privind retrocedarea de terenuri.

În acelaşi dosar sunt suspectaţi de fapte de corupţie şi doi avocaţi, unul dintre aceştia fiind deputatul PSD Ioan Adam. Soţia lui Ioan Adam, judecătoarea Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, ar fi printre cei trei magistraţi suspectaţi în cauză, au mai arătat sursele citate.

 
 
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)