Ilfov are cea mai mare incidență din țară, 5,95. Județele Brașov, Cluj, Constanța, Timiș și Capitala sunt și ele peste pragul de 3 (FOTO)

Ilfov are cea mai mare incidență din țară, 5,95. Județele Brașov, Cluj, Constanța, Timiș și Capitala sunt și ele peste pragul de 3 (FOTO)
foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Patricio Murphy

Ilfov are mai mare incidență înregistrată la 14 zile, 5,95, potrivit datelor comunicate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică, și este urmat din acest punct de vedere de Municipiul București (4,27) și județele Cluj (3,64), Constanța (3,63), Brașov (3,53) și Timiș (3,51).

La polul opus se află județele Harghita (0,44 – cea mai mică incidență din țară), Gorj (0,67), Prahova (0,87), Covasna (0,89), Olt (0,87), Vrancea (0,91), Sălaj (0,98), Neamț (1,05), Suceava (1,21), Iași (1,35), Mehedinți (1,38).

Ilfov, județul cu cea mai mare incidență din țară. Cum arată situația la nivel național

Primele doze din vaccinul anti-COVID-19 au ajuns în țară de vineri. Campania de vaccinare debutează duminică, 27 decembrie

Prima tranșă din serul produs de Pfizer și BioNTech a ajuns în România. Este vorba despre 10.000 de doze, care vineri au intrat în țară, iar sâmbătă dimineață au sosit la Institutul Național de Cercetare-DezvoltareMedico-Militară „Cantacuzino”.

„Avem o strategie de vaccinare, în care sunt prevăzute cele trei etape de vaccinare: prima e cea adresată personalului medical și din sistemul social. În etapa a doua e vaccinată populația la risc și persoanele care deservesc activități esențiale. În etapa a treia vorbim de vaccinarea populației generale.Din acest punct de vedere azi, în prima zi de Crăciun, se concretizează speranța noastră, aceea că vom avea în sfârșit o modalitate sigură, eficientă și rapidă de a pune capăt acestei pandemii, care ne-a schimbat viața poate unor apentru totdeauna.Trebuie să înțelegem că printr-un efort internațional, printr-o colaborare între toate statele lumii, o colaborare fără precedent, prin cercetare medicală avansată, azi suntem martorii unui progres științific, unui progres medical prin care un vaccin a dovedit că îndeplinește toate standardele de siguranță, de calitate și eficacitate. Din 27 decembrie, putem începe campania de vaccinare”,declara vineri Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Tot el, preciza sâmbătă că, „în momentul de față sunt foarte puține contraindicațiilegate de vaccinare”.

„Fiecare ezitare, fiecare întrebare, fiecare reticenţă este absolut legitimă, important este să fim suficient de capabili noi să oferim răspunsurile necesare fiecărei persoane. Trebuie să avem încredere în personalul medical, să discutăm cu medicii de familie, să discutăm cu medicii care cunosc istoricul nostru medical pentru a putea lua cea mai bună decizie vizavi de indicaţia de vaccinare. Din punctul nostru de vedere, în momentul de faţă, sunt foarte puţine contraindicaţii legate de vaccinare. Or, din acest punct de vedere cred că doar comunicarea şi informarea sunt căile potrivite prin care fiecare persoană poate să ia decizia cea mai bună, care să îi asigure protejarea sănătăţii lui, a familiei, a celor dragi şi a comunităţii în general”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI