Idei practice despre cum poți reutiliza bradul de Crăciun după ce ai scos ornamentele de pe el

Idei practice despre cum poți reutiliza bradul de Crăciun după ce ai scos ornamentele de pe el
Sursa Foto: Freepik.com

Mulți români despodobesc bradul de Crăciun în primele zile ale noului an, însă puțini sunt cei care știu că există modalități simple de a-l refolosi.

Moduri în care poți folosi bradul după sărbători

După sărbătorile de iarnă, oamenii nu ar trebui să se grăbească când vine momentul să scoată instalația și globurile din bradul de Crăciun. În loc să fie aruncat acesta poate fi utilizat în diferite moduri, atât în casă cât și în afara ei.

Pentru cei care locuiesc la curte, pomul poate fi folosit în grădină, deoarece acele de brad scuturate se descompun treptat și cresc aciditatea solului, oferind în acelaşi timp nutrienţi pentru plantele pe care le veţi sădi apoi. Pe de altă parte, bradul poate fi tocat integral, iar resturile acestuia pot fi împrăștiate în grădină, pe post de îngrăşământ natural.

De asemenea, cu ajutorul crengilor și a conurilor de brad pot fi create aranjamente elegante pentru casă. În plus, acele de brad poți fi puse în săculeți de mici dimensiuni și pot păstra mirosul Crăciunului în casă pentru mai mult timp.

Mai mult decât atât, bradul curățat de ace poate servi drept cuier sau suport pentru umbrele, pantofi și pălării, notează realitatea.net.

Tot din crengile subțiri pot fi confecționate suporturi pentru pahare sau pentru ghivece, lipindu-le una lângă alta.

În cazul celor care au optat pentru un brad viu, în ghiveci, îl pot duce într-un loc unde să fie replantat.

Momentul potrivit pentru a despodobi bradul de Crăciun

Conform tradițiilor, se spune că păstrarea bradului împodobit timp de 12 zile după sărbătorirea Crăciunului aduce noroc în noul an.

„În general, regula de bază spune că trebuie să renunțați la brad și la decorațiunile de Crăciun cândva după 5 sau 6 ianuarie, pentru a respecta cele 12 nopți de Crăciun”, a explicat designer-ul interior, Chenise Hinds, notează adevarul.ro.

Desigur, aceste tradiții nu reprezintă o regulă absolută, iar mulți oameni aleg să își păstreze bradul de Crăciun împodobit și după perioada tradițională.

„Cel mai important lucru este să faci ceea ce ți se pare potrivit pentru familia ta”, a mai susținut Chenise Hinds.

Cu toate acestea, o mulțime de oameni respectă tradiția celor 12 nopți de Crăciun și, ca atare, nu păstrează bradul împodobit pentru o perioadă prea îndelungată. Acest obicei are menirea de a aduce noroc în noul an, motiv pentru care mulți aleg să înlăture decorațiunile după cele 12 nopți.

„Pentru mulți creștini, a douăsprezecea noapte este celebrată pe 5 sau 6 ianuarie, în funcție de fiecare biserică în parte”, a mai precizat Chenise Hinds.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`