Micul dejun este considerată cea mai importantă masă a zilei, însă mulți aleg să nu îl consume din mai multe motive, precum lipsa timpului. De aceea, o alternativă practică ar putea fi conservele, care se dovedesc a fi mult mai nutritive decât multe alimente populare pentru micul dejun.
Alimentele la conservă sunt în general evitate, deoarece sunt considerate sărace din punct de vedere nutrițional și mult prea procesate. Însă, aceste produse sunt adesea mai nutritive decât multe de alimente populare pentru micul dejun, potrivit adevărul.ro.
Un alt plus la aceste produse este faptul că se prepară rapid și nu necesită mult timp pentru a fi pregătite. De aceea, acest lucru le face un mod perfect de a începe ziua.
Compoturile sunt o alternativă sănătoasă prin care fructele își păstrează aroma și nutrientii. Singurul dezavantaj al lor este ambalarea în sirop, care adaugă un conținut ridicat de zahăr. Totuși există fabrici care produc compotul fără adaos de zahăr, adică o variantă mai sănătoasă.
Conservele de sardine sunt printre cele mai bune variante, datorită nutrienților și prețului accesibil. Acestea au nivelul ridicat de acizi grași omega 3, care sunt benefici pentru sistemul cardiovascular, iar conținutul de proteine asigura un nivel ridicat de sațietate.
„Pasați-le [sardinele din conservă] cu puțină cremă de brânză, lămâie și pătrunjel și întindeți-le pe niște pâine integrală prăjită. Pentru cei cărora le place populara tendință alimentară a toastului cu avocado, adăugați niște avocado feliat și un ou poșat. Avocado și oul chiar atenuează intensitatea sărată oceanică a sardinelor”, recomandă, într-un interviu acordat publicației Food & Wine, Matt King, bucătar și membru senior al Smith & Wollensky.
Somonul la conservă nu este printre variantele preferate de mulți pentru mic dejun, deși oferă aceleași beneficii nutriționale ca și somonul afumat.
Fasolea la conservă este un aliment foarte consumat la micul dejun în câteva state ale lumii, deoarece este bogat atât în fibre, cât și în proteine.
Supa este un mic dejun popular în multe state precum Japonia, Turcia și Columbia însă este destul de rar consumată de majoritatea populației.