Idei de alimente care sunt mai ușor de digerat și ne fac să transpirăm mai puțin

Idei de alimente care sunt mai ușor de digerat și ne fac să transpirăm mai puțin
Foto: Pexels.com

Transpirația este un proces normal, mai ales când este caniculă afară. Totuși, există anumite alimente care accelerează acest proces, în timp ce altele limitează fenomenul.

Care sunt alimentele cu puține calorii

Atunci când corpul digeră alimentele, se consumă energie și apare transpirația. Inima pompează mai mult sânge pentru ca organismul să poată face față acestui consum. Prin urmare, temperatura corporală crește ușor și astfel se declanșează transpirația. De aceea, atunci când e foarte cald sunt recomandate alimentele cele mai ușor de digerat, potrivit g4food.ro. 

După apă, alimentele cu foarte puține calorii ne fac să transpirăm mai puțin. Acestea sunt bogate în apă și fibre și conțin micronutrienți esențiali.

Alimentele cu o putere mare de sațietate, care „umplu” fără a elibera prea multă energie, sunt ideale. Ele oferă substanțe utile metabolismului și sănătății, fiind în principal de origine vegetală.

Castraveții și țelina sunt în fruntea listei, având sub 20 kcal pe 100 de grame. Pe locul trei se află conopida, cu sub 30 kcal. Alte alimente din această categorie includ broccoli, varza, varza de Bruxelles, varza roșie, ridichile, rucola, spanacul, ardeii, vinetele și ciupercile.

Deși fructele au un potențial energetic mai mare, cele bogate în apă și fibre, cum ar fi pepenele galben, pepenele roșu, strugurii și fructele de pădure, sunt foarte benefice și binevenite în dietă.

Idei de alimente bogate în vitamine și minerale

Calciul este esențial pentru reglarea temperaturii interne a corpului. Prin urmare, consumul de alimente bogate în calciu poate ajuta la reducerea transpirației excesive. Printre aceste alimente se numără iaurtul, laptele, brânzeturile proaspete, dar și fasolea și migdalele.

Vitamina B joacă un rol fundamental în reglarea funcționării metabolismului și reducerea activității glandelor sudoripare. Astfel, alimentele bogate în vitamina B, precum nucile, pâinea, peștele și salvia, sunt de mare ajutor în perioadele de căldură intensă.

Cerealele precum secara, orzul, ovăzul și hrișca sunt, de asemenea, bogate în vitamina B și pot limita transpirația. Acestea conțin cantități foarte reduse de grăsimi și se digeră ușor, ceea ce contribuie indirect la reducerea transpirației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`