Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația lui Dan Voiculescu prin care instanța a decis că acesta a colaborat cu Securitatea, decizia fiind definitivă.
Fostul lider al PC Dan Voiculescu a făcut contestaţie în anulare împotriva deciziei Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal a ÎCCJ din 10 martie, care a stabilit că senatorul a colaborat cu Securitatea.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat, pe 10 martie, verdictul final în procesul pe care vicepreşedintele Senatului îl are cu CNSAS. Conform magistraţilor, Dan Voiculescu a colaborat cu fosta Securitate.
Procesul lui Dan Voiculescu se derulează de câţiva ani. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a decis, în 2006, că liderul de atunci al Partidului Conservator a colaborat cu fosta Securitate, sub numele conspirativ de „Felix” sau „Mircea”.
Potrivit CNSAS, politicianul a fost recrutat de Securitate în 1970, „contrar susţinerilor sale”. Sub numele conspirator „Mircea”, Dan Voiculescu se folosea de poziţia de translator de limbă germană a echipei de hochei a Norvegiei. Un an mai târziu, însă, Securitatea a renunţat temporar la serviciile sale pe motiv că nu îşi îndeplinea atribuţiile cu succes.
Între anii 1973 şi 1975, Dan Voiculescu a semnat o serie de note informative cu numele „Felix”. Acestea se refereau la cetăţeni străini, rude fugite din ţară şi un coleg de serviciu. În 1975, odată cu intarea lui Voiculescu în PCR, Securitatea a renunţat la serviciile sale.
Verișoara lui Dan Voiculescu, prezentă la pronunțarea sentinței, a susținut că decizia acestuia de a contesta faptul că a fost colaborator al Securității este inadmisibilă.
„Considerăm ilegală această contestație, adică inadmisibilă și nefondată”, a precizat Paraschiva Szilaghi, verișoara politicianului.