ÎCCJ a admis cererea DNA. Elena Udrea poate fi arestată preventiv pentru 30 de zile

Publicat: 25 02. 2015, 14:59

Magistrații Înaltei Curți au admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea. Fostul ministru va merge din nou în arestul Poliției Capitalei, după ce judecătorii au aprobat solicitarea DNA în dosarul Gala Bute.
Decizia este executorie, dar poate fi contestată la ÎCCJ, în termen de 48 de ore.

Udrea se află momentan în arest la domiciliu în dosarul Microsoft, în care măsura arestului preventiv a fost înlocuită cu cea a arestului la domiciliu.

La ieșirea din sediul ÎCCJ, miercuri, Elena Udrea a afirmat că știa că fostul său soț, Dorin Cocoș, finanța campaniile PDL, însă, a mai spus aceasta, nu știe cum și cu ce sume. (Detalii AICI)

Iată minuta ședinței ÎCCJ în care a fost aprobată cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea:

„I.În baza art.226 alin.1 şi 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie privind pe inculpata Udrea Elena Gabriela

II. În baza art.226 raportat la art.223 alin.2 Cod procedură penală şi art.202 alin.1, 3, 4 lit.e Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatei Udrea Elena Gabriela pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 25 februarie 2015 până la 26 martie 2015, inclusiv, pentru: infracţiunea de luare de mită, prevăzută de art.289 alin.1 Cod penal raportat la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal, în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită, prevăzută de art.289 alin.1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.5 Cod penal, în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către S.C. Consmin S.A. infracţiunea de luare de mită, prevăzută de art.289 alin.1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.5 Cod penal, în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. şi S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracțiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.297 alin.1 Cod penal şi art.309 Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod penal, în legătură cu organizarea „Galei Bute” toate cu aplicare art.38 Cod penal.

III. În baza art.227 alin.1 Cod procedură penală, respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie privind pe inculpata Udrea Elena Gabriela pentru: tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, prevăzută de art.32 alin.1 Cod penal raportat la art.181 alin. 1, 3 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal; infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, prevăzută de art.13 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.5 Cod penal. În temeiul art.230 Cod de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatei Udrea Elena Gabriela. Face aplicaţia în mod corespunzător a dispoziţiilor art.228 Cod de procedură penală. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”.