Iași: Spitalul Modular Leţcani, o investiție de 11 milioane de euro abandonată în câmp. Modulele au început să fie mâncate de rugină

Iași: Spitalul Modular Leţcani, o investiție de 11 milioane de euro abandonată în câmp. Modulele au început să fie mâncate de rugină
Sursa foto: Ziarul de Iași

Spitalul Mobil Leţcani, format din 102 containere, zace abandonat de ani buni, deși a costat aproximativ 11 milioane de euro. Deja din 2022 se vorbește despre relocarea lui în alt loc, dar pentru asta e nevoie de bani, care nici acum n-au fost alocați.

Spitalul Mobil Leţcani, o investiție abandonată

Luna viitoare se fac patru ani de când spitalul modular a primit primii pacienți COVID, dar complexul e acum abandonat, informează Ziarul de Iași.

Rugina se instalează încet pe panouri și cea mai mare parte a instalațiilor și echipamentelor au ieșit din garanție. Cele mai multe containere sunt deschise o dată pe an, când se face inventarul interiorului și ușile se sigilează la loc.

Totuși, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean, care s-a trezit în toamna lui 2021 cu tot acest complex de 250 de paturi pe cap, îi asigură de atunci integritatea și funcționalitatea (exclusiv medicală), în așa fel încât spitalul să poată fi repus imediat în funcțiune, în cazuri excepționale, notează Ziarul de Iași.

Încă de la intrarea spitalului în regim de conservare, în aprilie 2022, se vorbește de relocarea lui în zona Șorogari, respectiv la baza de pregătire a Ministerului de Interne. Numai că pentru acest transfer e nevoie de fonduri, care deocamdată n-au fost alocate. Rămâne de văzut dacă proiectul de buget pe 2025 va cuprinde și aceste sume.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`