Iași: 10 oameni au murit intoxicați cu spirt medicinal contrafăcut. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. 7 persoane, duse la audieri

Iași: 10 oameni au murit intoxicați cu spirt medicinal contrafăcut. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. 7 persoane, duse la audieri

Zece persoane din județul Iași au decedat după ce s-au intoxicat cu spirt medicinal contrafăcut. Acesta era vândut oamenilor în sticle de plasticcare conțineau alcool metilic, în loc de alcool etilic. În acest caz, s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar polițiștii au făcut patru percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, în urma cărora șapte persoane au fost duse la audieri.

10 decese cauzate de comercializarea spirtului medicinal contrafăcut

După decesul a zece persoane din mai multe localități ale județului Iași cauzat de utilizarea unui spirt medicinal contrafăcut, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au demarat cercetări. Sticlele de plastic Santo Med vândute pe piaţă conţineau alcool metilic în loc de alcool etilic, potrivit news.ro.

Lichidul a fost comercializat în mai multe magazine din cadrul județului Iași, prin intermediul unei firme ieșene. Marfa a fost distribuită oamenilor de câțiva oameni de afaceri din zona Bucureștiului.

Avoctul lui Ciprian Barticel, omul de afaceri din Iași, a declarat că clientul său nu știa că marfa este contrafăcută. De asemenea, acesta susține că în momentul în care ar fi depistat neregulile, Ciprian Barticel a restras spirtul de la vânzare.

Victimele care și-au pierdut viața din cauza intoxicării cu respectivul spirt erau din comunele Brăteşti, Stolniceni-Prăjescu, Todireşti, dar şi din sate din zona municipiului Paşcani.

Poliția a realizat patru percheziții domiciliare

În cadrul acestei anchete, polițiștii din Iași, aflați sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au efectuat patru percheziții domiciliare. În acest dosar în ceea ce privește spirtul medicinal contrafăcut se realizează cercetări pentru ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

„La data de 3 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat 4 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse. Poliţiştii ieşeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 15 aprilie – 24 aprilie a.c., pe raza judeţului Iaşi, au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicaţia cu alcool metilic”, transmite Poliţia.

În urma investigației, s-a descoperit faptul că o societate comercială, din municipiul Iaşi, ar fi achiziționat alcool sanitar, de pe raza municipiului Bucureşti, pe care l-ar fi distribuit mai apoi mai multor societăți din județul Iași.

„În urma activităţilor desfăşurate au fost identificate aceste societăţi comerciale şi au fost ridicate sticlele cu alcool sanitar, iar în urma analizelor efectuate, în substanţă ar fi fost fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, iar 7 persoane au fost conduse la audieri”.

Investigația a beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Iaşi, Brigăzii de Operaţiuni Speciale Iaşi şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., iar la acţiune au participat şi poliţişti din cadrul D.G.P.M.B. şi I.P.J. Ilfov.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”