Ne mobilizăm: Antibiotice Iași REIA PRODUCȚIA de Paracetamol și Novocalmin în regim de urgență

Ne mobilizăm: Antibiotice Iași REIA PRODUCȚIA de Paracetamol și Novocalmin în regim de urgență

Antibiotice Iașivine cu o veste bună: până la sfârșitul lunii aprilie va livra către farmaciile și spitalele din România,ParacetamolșiNovocalmin (metamizol sodic), anunţă Digi24.

Decizia de a relua producția pentru aceste medicamente a fost luată, pe lângă alte măsuri asumate de companie, pentru a susține sistemul de sănătate românesc, greu încercat în această perioadă.

Antibiotice Iașia reluat fabricarea acestor produse în regim de urgență, în contextul în care atât Paracetamolul, cât și Metamizolul sodic (medicament care se eliberează pe bază de prescripție medicală, alternativă terapeutică pentru Paracetamol), au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naționale de tratament în UE, ca primă opțiune la inițierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecția cu COVID 19.

Atât Paracetamolul cât și Metamizolul sodic, fac parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice și antipiretice.

Ele ameliorează durerea şi reduc temperatura corpului în caz de febră.

Ziua Mondială a Sănătății

Anunţul fabricii ieşene vine chiar de Ziua Mondială a Sănătății, celebrată anual pe 7 aprilie.

Din păcate anul acesta avem parte de cea mai bolnavă aniversare, pandemia de COVID-19 afectând peste 1.400.000 de persoane din întreaga lume.România a depăşit pragul de 4400 persoane infectate cu coronavirus, numnărul deceselor ajungând la 197. Este estimat că vârful pandemiei va fi pe 13 aprilie, în ţara noastră.

Mândria industriei ieşene

Antibiotice Iaşi este o companie aflată în România pe locul 3 în topul producătorilor de medicamente generice şi medicamente fără prescripţie medicală. Deţine 60% din piaţă la nivel mondial la producţia de nistatină, o substanţă activă folosită în industria farma şi cosmetică. Este una dintre puţinele companii care a scăpat de privatizare după anii 90.

Peste 50 la sută din acţiunile Antibiotice Iaşi sunt deţinute de Ministerul Sănătăţii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`