Iaşi: Infecţiile respiratorii acute, în scădere cu aproape o treime în ultima săptămână

Iaşi: Infecţiile respiratorii acute, în scădere cu aproape o treime în ultima săptămână
Foto: Pixabay

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a înregistrat o scădere cu 23% săptămâna trecută faţă de cea precedentă, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Peste 6800 de cazuri de infecţii respiratorii acute, înregistrate

Conform datelor oferite de Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică şi Control Boli Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, citate de Agerpres, în ultima săptămână s-au înregistrat 6882 cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 23,53 % mai puţine faţă de săptămâna precedentă, când au fost 8502 cazuri. Dintre acestea, 5283 sunt infecţii virale ale căilor respiratorii superioare, 1374 sunt pneumonii şi 225 sunt cazuri de gripă. Numărul cazurilor de gripă aproape s-a înjumătăţit raportat la cele 412 cazuri din săptămâna precedentă.

Totodată, în intervalul de timp menţionat s-au înregistrat două decese prin gripă.

Din analiza stratificată pe grupe de vârstă reiese că incidenţa cea mai mare pentru infecţii virale ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii este la grupa de vârstă 5-14 ani şi pentru gripă este la grupa de vârstă 15-49 ani.

Peste 300 de persoane, internate

Conform sursei citate, în săptămâna 12-18 februarie au fost raportate 384 internări, cu 128 mai puţine faţă de săptămâna 5-11 februarie, reprezentând 5,57 % din numărul total de cazuri.

„Cu privire la vaccinarea antigripală, conform ultimelor date centralizate, de la începutul lunii octombrie şi până astăzi, 20 februarie, s-au vaccinat 53.418 persoane din judeţul Iaşi, din care 52.135 au beneficiat de vaccin antigripal compensat 100% sau 50%, pe baza reţetelor eliberate de medicul de familie sau medicul specialist, cu care s-au prezentat la farmaciile aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar restul de 1283 au beneficiat de vaccin prin achiziţie proprie de la aceste farmacii”, a menționat purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)