O fetiţă de 3 ani din Iaşi a murit din cauza bacteriei E.Coli. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă (VIDEO)

O fetiţă de 3 ani din Iaşi a murit din cauza bacteriei E.Coli. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă (VIDEO)

Autorităţile sunt în alertă după ce o fetiţă de trei ani, care fusese internată cu E.coli la Spitalul de Copii din Iaşi, a murit sâmbătă dimineaţă. Starea copilei s-a agravat în ultimele ore, iar medicii nu au mai reuşit să o salveze. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi şi cei ai Direcţiei Sanitar Veterinare au început o anchetă pentru a afla de unde a contractat copila bacteria. În urmă cu trei ani, mai mulţi bebeluşi din Argeş şi-au pierdut viaţa după ce au fost contaminaţi cu bacteria E.Coli, amintește B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Fetiţa de trei ani fusese diagnosticată în urmă cu câteva zile cu sindromul hemolitic uremic, provocat de bacteria E.Coli. La scurt timp a fost internată la Spitalul de Urgenţă pentru Copii ”Sfânta Maria”, pentru că suferise mai multe complicaţii provocate de boală. Pentru că fata avea insuficienţă renală, medicii ieşeni au încercat să îi facă dializă, însă, în timpul procedurii, i s-a declansat o hemoragie intra-abdominală. Doctorii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Între timp, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi şi cei ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi au început o anchetă pentru a afla de unde a contactat copila bacteria. Aceştia s-au deplasat în comuna Cepleniţa, la domiciliul familiei, de unde au recoltat mai multe probe.

În 2016, mai mulţi copii din judeţul Argeş, cu vârste cuprinse între 7 luni şi un an jumătate, au fost diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic şi sindrom diareic sever cu deshidratare şi transferaţi de urgenţă la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Câţiva dintre ei şi-au pierdut viaţa din cauza complicaţiilor, acesta fiind unul dintre cazurile cele mai grave din ţară cauzate de bacteria E.Coli.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul