Iași: Arde clădirea Oxigen, lângă Spitalul de Recuperare. Zeci de persoane evacuate (VIDEO)

Iași: Arde clădirea Oxigen, lângă Spitalul de Recuperare. Zeci de persoane evacuate (VIDEO)

Pompierii ieșeni au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu care a izbucnit la clădirea Oxigen, lângă Spitalul de Recuperare din Iași.

A intervenit Detașamentul 2 de Pompieri Iași cu trei autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, un echipaj de primă intervenție și comandă, o autospecială pentru transport apă, două autoplatforme pentru salvarea de la înălțime, două echipaje de prim ajutor calificat, cu 28 subofiteri  și un ofițer în primă intervenție.

Fumul rezultat se poate vedea de la mare distanță

S-a suplimentat cu o autospecială pentru transport victime multiple, 2 autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă, 1 echipaj de Descarcerare și 1 autocisternă pentru transportul apei.

Au fost folosite două autoscări pentru direcționa jeturile de apă de sus în jos; după de 20 de minute a fost stins incendiul de la baza clădirii, dar flăcările continuă să mistuiască partea superioară a clădirii – relatează Ziarul de Iași.

Focul ar fi izbucnit între clădirea Oxigen și un bloc de locuințe, între care este o distanță de trei metri

Din primele informații oferite de presa locală, se pare că incediul a izbucnit la parter, în urma unui scurtcircuit.

În sala de sport din clădirea afectată se aflau mai multe persoane care au povestit că, la un moment dat, s-a stins brusc lumina după care au văzut foc; conform sursei citate, oamenii s-au speriat, câțiva au făcut atac de panică, dar toți au reușit să evacueze la timp zona.

Focul s-a propagat pe casa liftului, de jos in sus

La ora 13.30 incendiul încă afecta acoperișul și izolația exterioară a clădirii pe o suprafață de aprox 500 m.p.

Au fost evacuate 20 persoane de la etajele superioare iar numeroși trecători s-au oprit și asistă la operațiunile de stingere a incendiului, conform Ziarului de Iași.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios