Ialomița: Patru elevi şi două cadre didactice, confirmaţi cu COVID-19

Ialomița: Patru elevi şi două cadre didactice, confirmaţi cu COVID-19
Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Aditya Sutanta/ABACA

Șapte clase, dintre care una de grădiniţă au activitatea suspendată după ce patru elevi şi două cadre didactice din judeţul Ialomiţa au fost confirmate cu Covid-19, potrivit News.ro.

Inspectorulgeneral al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, Steluţa Mirea, a precizat patru elevi au fost epistaţi cu coronavirus şică aceștia s-au infectat în vacanța de dinaintea începerii semestrului al doilea, nu la cursuri. De asemenea, părinții au fost testați pozitiv.

Două cadre didactice, o învăţătoare şi o educatoare, au fost testate pozitivcu coronavirus, de la începerea semestrului al doilea.

„Avem 7 clase, de şcoli gimnaziale iar una de grădiniţă, cu cursuri suspendate din cauza cazurilor de coronavirus apărute. O doamnă învăţătoare e în izolare, dar copiii de la clasă vin la şcoală, locul ei este suplinit de o colegă. Într-un alt caz, o doamnă profesoară a avut toată săptămâna ore la gimnaziu, astfel că DSP Ialomiţa şi conducerea şcolii au decis suspendarea cursurilor pentru 14 zile”, a declarat şeful ISJ Ialomiţa, Steluţa Mitrea, potrivit news.ro.

Ministrul Educației: Din perspectivă epidemiologică, situaţia nu este îngrijorătoare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică seară, că, din punct de vedere epidemiologic nu există îngrijorare cu privira la rata de infectare cu coronavirus în rândul elevilor și a cadrelor didactice după prima săptămână de la redeschidere școlilor. Riscul de contaminare nu poate fi eliminat complet, spune Cîmpeanu, însă, în acest moment rata de infectare din școli este mai mică decât cea de la nivel național.

Precăzările ministrului Educației, despre prima săptămână în care cursurile au avut loc față în față

Ministrul Cîmpeanu a mai precizat că la discuțiile referitoare la redeschiderea școlilor, avute în luna ianuarie și la începutul lunii februarie, experții în domeniul epidemiologiei au considerat că riscul de infectare este ”gestionabil”.

„Prima discuţie a fost în 15 ianuarie, când a apărut discuţia cu începerea şcolilor cu prezenţă fizică. Apoi a fost discuţia din 2 februarie. La ambele discuţii, experţii în epidemiologie, pentru că ei sunt cei care ar trebui să se pronunţe, au considerat că riscul este gestionabil. Desigur, riscul nu poate fi eliminat complet. Pentru că, dacă ar putea fi eliminat complet, se cheamă că am fi încheiat pandemia. 290 de elevi infectaţi, cu precizarea căinfectarea s-a făcut anterior începerii şcolii, deci factorul de prezenţă fizică în şcoală nu a fost o cauză pentru infectările de săptămâna trecută. Sigur, va fi, alături de alte cauze, un factor pentru ceea ce vom avea săptămâna care începe mâine”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, potrivit News.ro.

Referindu-se la cei aproape 300 de elevi care au fost testași pozitiv cu COVID-19 în prima săptămână de la redeschiderea școlilor, Sorin Cîmpeanu a precizat din nou că aceștia au contractat virusul înainte de revenirea în bănci.

„Aceşti 290 de elevi, din fericire asimptomatici sau cu forme foarte uşoare, sunt 1 la 10.000, deci o rată de infectare mult inferioară ratei generale de infectare. Sunt 200 din 136.000 de clase. Din perspectivă epidemiologică, situaţia nu este îngrijorătoare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, adăugând că dacă se va ajunge în situația încare va fi necesar ca unitățile de învățământ să fie înschise, acest lucru se va întâmpla.

”Eu am credința că nu vom ajunge să închidem toate școlile, dar dacă, în ciuda credinței mele, vom ajunge în situația de închidere a școlilor să știți că nu vom ezita să luăm măsurile necesare pentru protecția sănătății oamenilor”, a dat asigurări Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`