Hoții fac ravagii pe drumurile naționale din Gorj. În nicio lună, au fost furate sute de lămpi solare care semnalizează curbele periculoase

Hoții fac ravagii pe drumurile naționale din Gorj. În nicio lună, au fost furate sute de lămpi solare care semnalizează curbele periculoase
Sursa foto: captura video Youtube/ Reckless ROads

Nici măcar o lună nu este de când au fost instalate lămpile solare care semnalizează curbele periculoase, în Gorj. Și semnele de circulație, care atrag atenția șoferilor asupra unor zone cu risc ridicat de accidente, par să aibă aceeași soartă. Sute de astfel de avertizoare au dispărut, dar făptașii sunt de negăsit.

Ce valoare au aceste semnalizatoare

Un avertizor costă în jur de 150 de lei. Pe DN67, care face legătura între Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea, pe o distanță de nici doi kilometri, au fost furate zeci de astfel de lămpi solare, conform Observator news.
Mai multe furturi similare au fost raportate pe toate drumurile naționale din județul Gorj. Drumarii au anunțat că au depus plângeri la poliție, pentru că deja nu mai este vorba doar despre furturi oarecare, ci despre punerea în pericol a circulației, faptă care se pedepsește cu până la trei ani de închisoare.

„22 de zile! Atât au rezistat butonii luminoși, alimentați solar, pe zidul de sprijin de pe dealul Bujorăscu. SDN Târgu-Jiu va depune plângere penală pentru furt la poliție. Reamintim că furtul elementelor de siguranță rutieră constituie atentat la siguranța participanților la trafic, nu este un „simplu” furt!”, au transmis reprezentanții DRDP Craiova pe Facebook, în urmă cu trei zile.
Lămpile solare sunt instalate în zonele unde există un risc ridicat de accidente și unde se întâmplă frecvent accidente rutiere. Aceste zone nu sunt illuminate pe timp de noapte.

Drumarii oferă o soluție

Drumarii spun că ar fi eficiente niște camere de supraveghere, mai ales în zona Defileului Jiului, pentru a putea vedea și căuta făptașii care vandalizează parcările și care aruncă gunoaie la marginea drumurilor.
Ei spun că nu pot să monitorizeze toate zonele vulnerabile, astfel că rămâne loc doar pentru rugămintea ca cetățenii să respecte legile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`