Hoți deghizați în polițiști. Autorii unui furt dintr-o locuință din Sectorul 2 au fost prinși după două luni
Doi bărbați, care s-au deghizat în polițiști pentru a fura din casele oamenilor, au fost prinși de autoritățile române după două luni de la comiterea infracțiunilor. Cum au pătruns infractorii în locuințele prădate?
Hoți deghizați în polițiști, prinși după două luni
Organele de poliție din Capitalăau facut, vineri, mai multe percheziții domiciliare în București și în județul Ilfov și au dus la audieri doi barbați banuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, notează Spynews.ro.
Cercetările în acest dosar au început după ce în 29 iunie o persoană ar fi pătruns fără drept într-un apartament din sectorul 2 profitând de faptul că ușa era neasigurată. Conform primelor rezultate ale anchetei, oaltă persoană ar fi pătruns concomitent în locuință,coborând în rapel pe o frânghie fixată pe acoperișul blocului.
Ulterior, cei doi hoți ar fi imobilizat un bărbat care locuia în respectivul apartament după ce ar fi pretins că sunt polițiști. Aceștia au sustras bunuri și bani din imobilul respectiv, cauzând un prejudiciu estimat la suma de 13.000 de lei.
În cauză, s-au efectuat mai multe percheziții domiciliare, în urma căroradoi bărbați au fost reținuți, fiind suspectați pentru comiterea faptei.
Cei doi infracorise aflăacum în custodia Arestului Central, fiind reținuți pentru 24 de ore,iar Parchetul a fost sesizat, în vederea propunerii de arestare preventivă.
Avertismentul organelor de poliție
De-a lungul timpului, Poliția Română a tras mai multe semnale de alarmă în ceea ce privește hoții de locuințe. Organele de poliție îndeamnă oamenii la vigilență, mai ales în perioadaconcediilor sau a sărbătorilot, în care infractorii se pot deghiza în colindători și pot fura diverse bunuri. În plus, autoritățile au avertizat populația să aibă grijă la ce posteazăpe rețelele sociale: nu de puține ori hoții au făcut surprize proprietarilor care s-au lăudat pe Facebook că au plecat de acasă.
Anul trecut, de sărbători, doi adolescenți din Bihor au fost cercetați după ce au furat un telefon dintr-o casă în care au fost la colindat. Pentru a evita astfel de situații, polițiștii de la Institiutul de Prevenire le-a recomandatbucureștenilor să fie mai vigilenți în astfel de perioade.
Datele oficiale ale Poliției arată că în fiecare oră, la nivel național sunt reclamate în medie cel puțin trei furturi. Anual, au loc în jur de 30.000 de astfel de fapte. Cele mai multe sunt furturi din locuințe, urmate de curți, anexe și gospodării.
„Chiar am fost – în magazin mi s-a furat telefonul și am solicitat camera și m-am dus la poliție și a zis că tre să mă judec”, spune o doamnă.
„Am văzut în mașină când i-a rupt unei doamne lanțul de la gât”, povestește o femeie.
Hoților nici nu le este greu să acționeze în unele cazuri,au spus polițiștii. Și asta din cauza obiceiului ca plecările de acasă și inclusiv destinațiile să fie făcute publice pe rețelele sociale.