Hotelul Triumf ar putea deveni noul sediu DNA (VIDEO)

Publicat: 23 06. 2016, 14:47

DNA s-ar putea muta la hotel. Pentru că imobilul în care funcţionează acum nu mai corespunde cerinţelor, Direcția Națională Anticorupție a cerut Guvernului să îi fie asigurat un nou sediu central, informează B1 TV. Guvernul a venit imediat cu o propunere, care nu le-a picat deloc rău celor de la DNA: hotelul Triumf, unul dintre cele mai valoroase active aflate în portofoliul RA-APPS.

Cu o suprafaţă de 6.000 de metri pătrați și situat pe un teren de 15.000 de metri pătrați chiar în buricul târgului, Hotelul Triumf din Capitală este unul dintre cele mai valoroase active aflate în portofoliul RA-APPS. Numai că în ultimii 10 ani orice licitaţie de vânzare a eşuat, din cauza lipsei de ofertanţi.

În aceste condiţii, Guvernul a solicitat RA-APPS ca hotelul să fie retras de pe lista imobilelor scoase la vânzare. Tehnocraţii au planuri mari cu hotelul: vor să îl transforme în sediu pentru instituţiile publice. Unii dintre potențialii chiriași sunt Ministerul Justiției şi Direcţia Naţională Anticorupţie.

Hotelul Triumf ar putea deveni noul sediu DNA

#DIRECT_ONE_8pfdad#

"Reprezentanți ai DNA și ai Ministerului Justiției au început deja să analizeze la fața locului modul în care sunt dispuse spațiile, ce fel de lucrări de renovare și reamenjare ar trebui realizate și calculează totodată bugetul necesar în acest scop. În cazul în care DNA și Ministerul Justiției vor ajunge la concluzia că Hotelul Triumf este adecvat ca sediu, Guvernul va aproba în scurt timp transferul clădirii", au declarat pentru Profit.ro sursele oficiale.

Reprezentanţii DNA nu ar mai fi mulţumiți de imobilul din strada Știrbei Vodă, în care funcționează în prezent, deoarece nu mai corespunde cerințelor de personal și activității instituției, spun aceleaşi surse.

Transformarea unui hotel de o asemenea anvergură în spațiu pentru instituții publice ar reprezenta o premieră pentru România după 1989.

Hotelul Triumf a fost construit în anul 1935, de către Petre Antonescu, arhitectul care a proiectat și Arcul de Triumf. Atunci clădirea era destinată funcționarilor BNR. După război, a fost preluată de partidul comunist pentru cazarea oaspeților din străinătate.

Hotelul, amplasat pe bulevardul Kiseleff, o zonă de ambasade și de vile impunătoare, a fost scos pentru prima dată la vânzare în 2007. Atunci prețul de pornire era de peste 32 de milioane de euro. Printre ofertanți au fost inclusiv firme controlate de George Copos sau Ion Țiriac. Licitația a fost însă anulată din cauza contestațiilor. Deşi de-a lungul anilor prețul a scăzut la 22 de milioane de euro, tot nu s-a găsit niciun cumpărător.

În cazul mutării în Hotelul Triumf, DNA și Ministerul Justiției vor suporta din bugetele proprii costurile renovării și, ulterior, de administrare a imobilului.