Horia Constantinescu: Reprezentanții Blue Air nu fac decât să dea vina pe noi, ANPC. Compania a ieșit cu tot felul de petarde în presă

Horia Constantinescu: Reprezentanții Blue Air nu fac decât să dea vina pe noi, ANPC. Compania a ieșit cu tot felul de petarde în presă
Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a reacționat la acuzațiile lansate de Blue Air și a spus despre companie că „a ieșit cu tot felul de petarde în presă”, transmite Adevărul.

„Reprezentanții Blue Air nu fac decât să dea vina pe noi, ANPC”, spune Horia Constantinescu

„Reprezentanții Blue Air nu fac decât să dea vina pe noi, ANPC. Din câte am înțeles, conturile le-au fost blocate de cei de la Ministerului Mediului. Blue Air a ieșit cu tot felul de petarde în presă, cum că le-am fi cerut șpagă de 10-20%, că altcineva le-ar fi cerut ceasul de la mână. Nu știu în ce cartier stau cei care au făcut astfel de acuzații”, a declarat oficialul, luni, la Digi24.

Întrebat dacă este adevărat că a propus reprezentanților Blue Air să convertească datoria în acțiuni, președintele ANPC a spus că acest lucru a fost în analiză.

Reacția lui Horia Constantinescu a venit în contextul în care Blue Air a anunțat că „se vede obligată” să sisteze toate zborurile programate să plece din România, până luni, 12 septembrie. Compania a reclamat „declarațiile și acțiunile iresponsabile” ale ANPC.

„Datorita unei situatii neprevazute constand in poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air de catre Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi, compania aeriana Blue Air Aviation se vede obligata, fiind in imposibilitate de a achita vreun furnizor, sa sisteze toate zborurile programate a pleca din Romania, respectiv din Bucuresti Otopeni, Bacau, Cluj Napoca si Iasi pana luni, 12 septembrie 2022”, a spus Blue Air.

Potrivit companiei, „declarațiile și instigările directe spre a «nu mai cumpăra bilete» propagate de către un reprezentant cu rang înalt al ANPC și al statului român au condus la distrugerea semnificativă a încrederii clienților în compania Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră