Horia Constantinescu (ANPC): „Nu mi se pare justificată preluarea protecției consumatorilor de servicii bancare de către BNR”

Horia Constantinescu (ANPC): „Nu mi se pare justificată preluarea protecției consumatorilor de servicii bancare de către BNR”
Foto: Facebook / Horia Constantinescu

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, susține că intenția BNR de preluarea atribuțiilor ANPC privind protecția consumatorilor de produse și servicii bancare nu este justificată.

ANPC, despre intenţia BNR

„Nu mi se pare justificată (intenția BNR de preluarea atribuțiilor ANPC privind protecția consumatorilor de produse și servicii bancare- n.r.). Nu este din păcate singura instituție sau singura entitate care își dorește în ultima perioadă să ne ia din atribuții. Arată, în opinia noastră, că ne facem treaba bine și că deranjăm probabil anumite interese.

Mă gândeam că poate se așează umăr lângă umăr cei care doresc să ia din atribuții, împreună cu cei de la Sanitar-Veterinar, cu cei de al Banca Națională și împreună inițiază un act normativ de desființare a ANPC și atunci se simplifică toate aceste situații”, a transmis președintele ANPC, prezent la Guvern.

Horia Constantinescu a mai specificat că ANPC a demarat controale inclusiv în raport cu instituţiile bancare.

„Nu trebuie să uităm că Autoritatea noastră, în raport cu instituțiile bancare, a avut o sumă destul de importantă de acțiuni de control demarate, marea majoritate câștigate în instanță, cea mai recentă și mai răsunătoare, raportată la una dintre băncile celebre din România, a reușit să aducă înapoi unui număr de peste 9.000 de consumatori”, a mai susținut acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`