Horațiu Cosma: Deja curg bolovani pe Valea Oltului la foc automat. Ce va sta în calea altor bolovani să o ia la vale spre mașini noaptea sau când circulația se va redeschide complet? S-a gândit Grindeanu la consecințe? Evident că nu (VIDEO)

Horațiu Cosma: Deja curg bolovani pe Valea Oltului la foc automat. Ce va sta în calea altor bolovani să o ia la vale spre mașini noaptea sau când circulația se va redeschide complet? S-a gândit Grindeanu la consecințe? Evident că nu (VIDEO)
Sursa Foto: Captură Video - Horațiu Cosma / Facebook

Închiderea circulației pe Valea Oltului, până pe 9 august, pentru efectuarea lucrărilor la autostrada Sibiu-Piteşti, așa cum a fost ea plănuită, a fost criticată de Horațiu Cosma (USR) și dintr-o altă perspectivă decât cea de până acum.

Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor în timpul ministrului Cătălin Drulă, a atras atenția că pe timpul nopții, când circulația e permisă, și odată cu redeschiderea completă a drumului, viețile șoferilor și pasagerilor care vor trece pe acolo vor fi puse în pericol, căci vor cădea bolovani de pe versanți.

Circulația pe Valea Oltului ar putea deveni un real pericol

„Pasul 1: A închis Grindeanu Valea Oltului.
Pasul 2: Câteva utilaje s-au apucat timid de făcut drumuri de șantier pe versanți și pregătit defrișarea copacilor.
Pasul 3: Curg bolovani pe drumul național la foc automat (Doamne ferește să continuă să cadă și la noapte, după redeschiderea circulației).
Pasul 4: Să presupunem că, în cazul fericit, continuă în următoarea lună acest ”dans” cu stânci căzând ziua pe carosabil și oprindu-se miraculos noaptea.

Teoretic, peste o lună versantul va fi chelit de copaci și brăzdat de drumuri săpate prin stâncă, deasupra drumului național pe care se va relua complet circulația.

Se nasc niște întrebări legitime:
1. Ce va sta în calea altor bolovani să o ia la vale spre mașini peste 2, 3, 5 sau 7 luni, după episoade de ploaie, vânt, cicluri de îngheț-dezgheț care afectează rocile proaspăt descoperite?
2. Ce se va întâmpla când vor începe lucrările pe bune la autostradă, când zeci de utilaje se vor apuca de săpat cu totul acel versant? Se va închide din nou Valea Oltului 4 ani cât durează șantierul?
3. S-a gândit Sorin Grindeanu la pașii următori, la eventualele riscuri, la consecințe? Evident că nu”, a scris Horațiu Cosma, pe Facebook.

Soluția propusă de Horațiu Cosma după închiderea Văii Oltului

Acesta a spus și care e soluția: un drum provizoriu pe cealaltă parte a Oltului, pe acel sector sensibil de 7km dintre Boița și Lazaret. Cosma a mai precizat că lucrarea ar trebui să înceapă imediat și că aceasta se poate face în câteva săptămâni.

„Costă nimic în comparație cu daunele produse românilor prin închiderea Văii Oltului. Doar să vrea să muncească Ciolacu și Grindeanu”, a mai precizat Horațiu Cosma, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`