HORA DE LA CRAIOVA: Cadrele medicale de la „Victor Babeș” au dansat în cinstea unui pacient VINDECAT după 32 de zile de luptă (VIDEO)

HORA DE LA CRAIOVA: Cadrele medicale de la „Victor Babeș” au dansat în cinstea unui pacient VINDECAT după 32 de zile de luptă (VIDEO)

Şi personanlul medical din România se alătură tot mai mult trendului internaţional de a se filma făcând acţiuni recreative şi încurajatoare, în ciuda coşmarului care îl trăiesc din cauza pandemiei.

Joi, medicii și asistentele de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Craiova au făcut horămare în curtea spitalului. Îmbrăcaţi în costumede protecție şi cumăști, olteniiau dansat alături de un banner uriaş pe care era trecut hashtag-ul #numaiîmpreunăvomînvinge.

Momentul de bucurie din curtea spitaluluieste legat deun succes al echipei medicale care a salvat un pacient după 32 de zile de internare,dintre care 7 zilee în Terapie Intensivă.

Cel aplaudat se afla la etaj și astăzi este pacient vindecat SARS-COV-2 după ce în repetate rânduri am crezut că pierde lupta cu viaţa. I-am mulţumit pentru faptul că a colaborat și a ascultat sfaturile medicilor, au anunţat cadrele medicale de la „Victor Babeș” pe pagina lor de Facebook.

Filmarea pusă pe paginade Facebooka instituției a strâns imediat sute de aprecieri şi mesaje de încurajare.

HORA DE LA CRAIOVA: Cadrele medicale de la „Victor Babeș” au dansat în curtea spitalului

În tradiţia româneacă, hora este simbolul unirii şi comuniunii, al sprijinului amplificat de reciprocitatea grupului.

În Bănie, coronavirusul încă nu s-a infiltrat prea tare, întreg judeţul Dolj având doar 39din cele 5202 de cazuri înregistrate în România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`