Hipopotamii pot „zbura”: Cercetătorii spun că animalele grăsuțe își ridică toate cele patru picioare simultan atunci când aleargă

Hipopotamii pot „zbura”: Cercetătorii spun că animalele grăsuțe își ridică toate cele patru picioare simultan atunci când aleargă

Analiza arată că hipopotamii își ridică toate cele patru picioare de la sol simultan până la 15% din timp. Este nevoie de o minte științifică pentru a vedea corpul zdravăn al unui hipopotam și a te întreba dacă, având o motivație suficientă, un animal atât de greu ar putea ajunge vreodată în aer.

Hipopotamii își ridică toate picioarele de la sol simultan până la 15% din timpul în care aleargă

Cercetătorii de la Colegiul Regal Veterinar din North Mymms, Hertfordshire spun că hipopotamii chiar zboară într-un fel, după o examinare minuțioasă a imaginilor în care se vede că atunci când animalele puternice ating viteza maximă, chiar par că decolează.

Imaginile au arătat că hipopotamii își ridică toate picioarele de la sol simultan până la 15% din timpul în care aleargă, cel mai adesea pentru a-și alunga rivalii hipopotami, artă studiul citat de The Guardian.

Descoperirea ascunde o lacună în cunoștințele științifice care plasează hipopotamii undeva între elefanți și rinoceri în ceea ce privește talentul atletic afișat de unele dintre cele mai grele animale terestre atunci când trebuie să se miște.

„M-am chinuit să studiez hipopotamii și înainte, pentru că sunt atât de greu de accesat”, a spus John Hutchinson, profesor de biomecanică evolutivă care a condus cercetarea. „Sunt incredibil de periculoși, tind să fie cei mai activi noaptea și își petrec mult timp în apă.”

După ce nu a găsit un răspuns satisfăcător la întrebare în literatura științifică, Hutchinson a trimis o studentă, Emily Pringle, în stațiunea Flamingo Land din North Yorkshire, unde hipopotamii rezidenți au loc să alerge. Ea a filmat animalele în timp ce se mișcau între grajdul și adăpostul lor și a adus înapoi filmările pentru analiză.

Elefanții au un mers standard chiar și la viteză mare și picioarele lor nu părăsesc niciodată solul

Cercetătorii au analizat imaginile și au verificat cadru cu cadru, pentru a vedea dacă hipopotamii au reușit vreodată să-și ridice toate cele patru picioare de la sol simultan. Scriind în PeerJ, ei ajung la concluzia că, spre deosebire de alte mamifere mari, hipopotamii execută de obicei o mișcare de trap, indiferent de viteza cu care se mișcă, dar pot sări pe distanțe foarte mari.

Alte animale mari de uscat se deplasează diferit. Elefanții au un mers standard chiar și la viteză mare și picioarele lor nu părăsesc niciodată solul. Rinocerii, pot merge, pot alerga la trap și chiar pot să intre în galop. Imaginile cu hipopotami au arătat că animalele, care pot ajunge la mai mult de 2.000 kg, de obicei aleargă în trap, o mișcare care implică mișcarea sincronă a picioarelor diagonal opuse.

„Este important pentru înțelegerea noastră a ceea ce înseamnă să fii un animal mare și să te deplasezi pe uscat”, a spus Hutchinson. Lucrarea îi ajută, de asemenea, pe cercetători să pună cap la cap evoluția locomoției la animalele terestre mari, până la dinozaurii giganți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`