Magda, o tânără din Hațeg, a ales să vorbească deschis despre traumele trăite când avea 13 ani. Ea vrea să atragă astfel atenția asupra unui fenomen care poate lăsa urme asupra oamenilor: bullying-ul. În fiecare dimineaţă, în România există elevi care se trezesc speriaţi la gândul că urmează o altă zi în care trebuie să îndure jignirile colegilor. Mai târziu, ei se transformă în adulţi greu de integrat în societate, cu traume şi frustrări.
”Acele poze sunt din 11 noiembrie 2013. Eu şi o prietenă ne-am făcut poze de genul acesta pentru că ni se părea cool, începusem să avem forme. După o săptămâna eu şi prietena mea ne-am certat, iar ea i le-a trimis unui băiat care le-a postat. I-am scris mesaje în privat, eram disperată! Nu ştiam ce să fac. A început să mă ameninţe, a spus că vine în Haţeg. Am mers la şcoală şi pozele mele erau puse pe holuri, în oraş, pe maşina tatălui meu. Eu învăţam foarte bine şi nimeni nu se aştepta la asta. Mi-au scăzut media la purtare la 4, deşi nu făcusem pozele la şcoală, nu eu le postasem. Fata care le publicase era nepoata directoarei, nu a păţit nimic. Aşa funcţionează lucrurile în România”, a povestit Magda, într-o înregistrare pe YouTube.
A vrut atunci să meargă la mai multe olimpiade pentru a demonstra tuturor că este o fată deșteaptă, dar conducerea liceului i-a luat acest drept și a condamnat-o la depresie.Psihologul, dar și familia care a fost alături de ea au ajutat-o să treacă peste această traumă.
UNICEF definește „bullyingul” ca fiind un comportament ostil/de excludere şi de luare în derâdere a cuiva, de umilire, informează Adevărul.Un studiu al Fundaţiei „Salvaţi Copiii” arată că 3 din 10 elevi români au fost ameninţaţi cu bătaia cel puţin o dată. Circa 70% dintre elevi spun că au fost măcar o dată martorii unei situaţii de hărţuire în clasa lor, dar şi în grupul lor de prieteni.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.