Hamsii prăjite au devenit un preparat de lux! Cât costă acum o porție pe litoral

Hamsii prăjite au devenit un preparat de lux! Cât costă acum o porție pe litoral
Foto: Pixabay.

Sezonul estival vine cu scumpiri majore. Preparatele pe care le consumăm și cu care ne răsfățăm pe litoral au devenit mai puțin accesibile. Oamenii trebuie să-și dubleze sau chiar să-și tripleze bugetul alocat vacanței. Se pare că litoralul românesc va deveni unul de lux și va concura cu mai multe stațiuni  de lux din lume.

Hamsii prăjite la 36 de lei

Românii și nu numai trebuie să scoată din buzunare sume imense de bani. Concediile  devin și mai scumpe, iar mâncarea simplă se transformă în deliciu. Așadar, e greu de crezut dar o porție de hamsie costă 25 de lei/ 200 de grame (inclusiv mujdei).

Se poate însă și mai scump de atât. Un alt restaurant oferă hamsii prăjite cu 36 de lei/200 de grame. Prețurile sunt exorbitante, iar oamenii sunt bulversați de ceea ce se întâmplă pe litoralul românesc, notează Antena3.

Mamaia sau Miami?

Vânzările pachetelor turistice pe litoralul românesc au crescut. Operatorii şi specialiştii din turism spun că, în acest an, litoralul românesc este mult mai pregătit pentru a primi turiști, relatează Știri de Cluj.

„În ultimul an pe litoralul românesc s-a văzut o dezvoltare puternică a zonei de baleno şi spa, în special în Eforie Nord. Sudul litoralul îşi schimbă şi el faţa în bine cu investiţii de peste 250 de milioane de euro.

Sezonul începe cu 6 plaje blue flag (3 în Mamaia, 2 în Eforie şi 1 în Olimp) şi spre deosebire de anul trecut se dau în folosinţă şi extinderile de plaje, ceea ce va creşte categoric confortul turiştilor.

Toate sunt semnale bune, care ne dau încredere că sezonul 2022 va depăşi rezultatele de anul trecut”, a explică Adrian Voican, specialistul în domeniul turismului.

Cea mai solicitată destinație este Mamaia, unde în sezonul 2022 preţurile unui sejur de 5 nopţi la 4 stele variază între 5.700 lei (demipensiune) şi 13.500 lei (pensiune completă), Eforie Nord, cu un preţ pe sejur de 5 zile la 3 stele de 2.760 lei (pensiune completă) şi Venus, cu un preţ pe sejur de 5 nopţi la 2 stele de 640 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`