Guvernul vrea să elimine birocrația prin „Comisia de tăiat hârtii” (VIDEO)

Guvernul vrea să elimine birocrația prin „Comisia de tăiat hârtii” (VIDEO)
Foto: desteptarea.ro

Guvernul Cioloş va înființa Comisia de tăiat hârtii, un proiect prin care și-a propus să reducă totalul costurilor impuse oamenilor de afaceri prin taxe administrative, informează profit.ro.

Hotărârea a fost luată după ce autoritățile au constatat că aceste costuri au însumat, în 2013, aproximativ trei miliarde de euro.

Secretarii de stat urmează să meargă la Palatul Victoria pentru a lucra la un ghid de calcul al costurilor administrative. Scopul ar trebui să fie debirocratizarea. Astfel, toate ministerele au primit ordin să propună măsuri de simplificare a procedurilor administrative în derularea unei afaceri, în ceea ce privește taxele.
Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei premierului

Guvernul vrea să elimine birocrația prin „Comisia de tăiat hârtii”

#DIRECT_ONE_ 23uc0x#

„Noi, aici la Guvern, numim proiectul «Mai simplu» sau alți colegi îl numeau «Comisia de tăiat hârtii». Mergem pe trei paliere de simplificare: un palier ține de mediul de afaceri, un palier ține de contribuabil, de cetățean, de numărul de hârtii și de birocrația pe care trebuie s-o întâmpine atunci când se adresează administrației, iar al treilea tine de administrația însăși și de numărul de circuite, de hârtii pe care le plimbă un minister sau altul, fie în interior, fie între ministere, fie între ministere și centrul Guvernului, care sunt enorm de multe și o parte sunt, într-o bună măsură, complet nenecesare”, a declarat Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei premierului, potrivit Profit.ro.

Membrii comisiei trebuie să găsească soluții pentru a reduce numărul de formulare administrative și pentru persoanele fizice.

„De asta i-am și spus «Comisia de tăiat hârtii»: de văzut punctual, pe fiecare tip de document în parte. Dacă iau, să spun, o autorizație de construit, ce pot elimina în acest moment ? Deci, din lista de hârtii care se cere acum, care este fundamentul juridic din spatele fiecărui document cerut și dacă este el realmente necesar – o primă întrebare. Dacă răspunsul este da, a doua
întrebare este: nu pot eu, ca stat, să-l obțin altfel decât cerându-l de la cetățean?”, a mai spus Dragoș Tudorache.

La sfârșitul lui 2015, în România erau active 1,17 milioane de firme și persoane fizice autorizate, mai multe decât în 2014.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)