Guvernul sud-coreean avertizează oamenii să nu mănânce scobitori prăjite, după ce tendința a devenit virală

Publicat: 01 02. 2024, 23:23

Scobitorile în cauză sunt făcute din amidon – nu sunt cele din lemn, clasice. Dar Ministerul pentru Siguranța Alimentelor și Medicamentelor din Coreea de Sud și-a avertizat totuși cetățenii că bețișoarele verzi folosite tot pentru igienă, care seamănă cu mini cartofii prăjiți verzi când sunt gătite, nu au fost verificate ca fiind sigure pentru consum drept alimente.

Unii servesc scobitoarele cu… pudră de brânză

„Scobitoarele cu amidon nu sunt produse comestibile… siguranța lor ca alimente nu a fost verificată”, a spus ministerul într-o postare pe X (fostul Twitter), tradusă de CBS News. „Vă rugăm să nu le mâncați”.

Se pare că tendința a devenit populară după ce a fost văzută în filmulețele mukbang de pe rețelele de socializare, un gen de videoclipuri în care oamenii arată că mănâncă cantități excesive de alimente care sunt considerate ciudate.

Scobitorile în cauză sunt făcute din amidon – nu sunt cele din lemn, clasice, sursă foto: captură YT

În videoclipuri apar și oameni care prăjesc bețișoarele verzi în tigăi cu ulei și le adaugă condimente precum brânză pudră.
Într-o altă postare pe rețelele de socializare pe această temă, Ministerul pentru Siguranța Alimentelor și Medicamentelor din Coreea de Sud a spus că bețișoarele, care pot fi făcute și cu cartofi dulci, respectă standardele țării ca produs de igienă, dar atât.

Acestea sunt adesea folosite în restaurantele din Coreea de Sud pentru a servi mâncarea.