România schimbă unitățile de măsură utilizate în țara noastră, inclusiv secunda, metrul sau kilogramul

România schimbă unitățile de măsură utilizate în țara noastră, inclusiv secunda, metrul sau kilogramul

Noi definiții pentru unitățile de măsură. Sunt şase unităţi de măsuri vizate de schimbări, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern. Este vorba despre secundă, metru, kilogram, amper, grad Kelvin, mol și candelă.

Cu ajutorul acestor unități se măsoară, în ordine, timpul, lungimea, masa, curentul electric, temperatura termodinamică, cantitatea de substanță și intensitatea luminoasă.

ȘOC ȘI GROAZĂ LA MORMÂNTUL LUI ARSENIE BOCA! PROFEȚIA SE ADEVEREȘTE! URGIA VINE PESTE ROMÂNIA, FRAȚILOR (GALERIE FOTO)

Guvernul Ludovic Orban va adopta în viitoarea ședință o hotărâre prin care de la 13 iunie 2020 intră în vigoare noi definiții pentru unitățile de măsură, astfel încât România să se alinieze la „progresul tehnic” și la directivele europene în domeniu, scrie stiripesurse.ro.

Principala schimbare apărută în definiția tuturor unităților de măsură fundamentale este menționarea tipului de unitate (de lungime, de masă etc.), a faptului că este o unitate a Sistemului internațional de unități de măsură (SI) și simbolul fiecărei unități de măsură (metru – m, kilogram – kg etc), scrieavocat.net.

S-A TERMINAT! MARIA GHIORGHIU ANUNȚĂ URGIA: ”NE APROPIEM CU PAȘI REPEZI…”

Modificarea definițiilor unităților de măsură fundamentale este propusă pentru a transpune în legislația națională noutățile adoptate în cadrul Conferinței Generale de Măsuri și Greutăți din 2018 și conținute de Directiva (UE) 2019/1258.

După cum se precizează în nota de fundamentare a proiectului, noile definiții ale unităților mărimilor fundamentale ale SI „se bazează pe noul principiu al valorilor numerice fixe ale constantelor definitorii și reflectă cele mai recente evoluții în cadrul științei și standardelor de măsurare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`