Guvernul a decis interzicerea pătrunderii aeronavelor rusești în spațiul aerian românesc

Guvernul a decis interzicerea pătrunderii aeronavelor rusești în spațiul aerian românesc
Sursa Foto: Freepik
Guvernul României a decis restricționarea accesului în spațiul aerian românesc pentru companiile aeriene din Federația Rusă. Aeronavele nu vor mai putea să aterizeze, decoleze sau să tranziteze România. Interdicțiile au fost anunțate de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, sâmbătă și fac parte din deciziile luate de task-force-ul pentru gestionarea crizei din Ucraina.
România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia rusă. Aceste proceduri se vor derula în cursul acestei zile”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Singura rută afectată de această decizie este cea operată de Aeroflot între Moscova și București.
Măsuri similare au fost luate și de Marea Britanie, Polonia, Cehia, Bulgaria și Estonia.
O altă decizie importantă este începutul procesului  de retragere a României din Banca Internaţională de Investiţii, cunoscută ca „banca lui Putin”.

Regimul de la Kremlin nu se simte deranjat de sancțiunile impuse de comunitatea internațională

Dimitri Medvedev, actualul vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a avut sâmbătă un discurs îngrijorător legat de sancțiunile impuse de comunitatea internațională, ca urmare a invadării Ucrainei. Fostul președinte rus a transmis că sancțiunile nu schimbă planurile de război ale regimului de la Kremlin.

Aceste interdicţii nu vor schimba nimic, operaţiunea de protejare a Donbasului se va desfăşura în totalitate, până când se vor obţine toate rezultatele despre care a vorbit Putin – nici mai mult, nici mai puţin. Sancţiunile sunt un mit şi o ficţiune, sunt luate din cauza neputinţei politice, din cauza incapacităţii de a schimba cursul Rusiei şi în speranţa Occidentului de a se justifica pentru deciziile ruşinoase, precum acţiunea laşă din Afganistan. Sancţiunile pot fi un motiv excelent pentru o revizuire finală a tuturor relaţiilor. Puteţi refuza totul, inclusiv Tratatul START 3”, afirmă Medvedev, potrivit reuters.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`