Guvernul a adoptat programul „Rabla pentru tractoare”. Câți fermieri vor putea beneficia și ce valoare are un voucher. Ministrul Agriculturii a dat toate detaliile

Guvernul a adoptat programul „Rabla pentru tractoare”. Câți fermieri vor putea beneficia și ce valoare are un voucher. Ministrul Agriculturii a dat toate detaliile
Sursa foto: Freepik.com

Vești bune pentru fermierii români. Programul de stimulare a înnoirii Parcului Naţional de tractoare şi maşini agricole numit „Rabla pentru tractoare” de care vor putea beneficia 5.000 de fermieri a fost aprobat de Guvern, joi.

„5000 de fermieri vor putea beneficia de acest program”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat că aceștia vor primi vouchere în valoare de 20.000 euro pentru achiziţionarea de tractoare sau utilaje noi. El a mai spus că bugetul alocat acestui program este de 100 milioane euro.

„Tractoare noi pentru fermieri. Începe programul „Rabla”.

Împreună cu Ministerul Mediului am lansat Programul de stimulare a înnoirii Parcului Național de tractoare și mașini agricole, care a fost aprobat în ședința de Guvern.

5000 de fermieri vor putea beneficia de acest program și vor primi vouchere de 20.000 de euro pentru achiziționarea de tractoare sau alte utilaje noi.

Bugetul alocat pentru acest program este de 100 milioane euro.

Le-am promis micilor fermieri și legumicultorilor acest ajutor și, ca de fiecare dată, ne respectăm angajamentul de a susține agricultura și pe cei care produc românește”, a precizat ministrul Agriculturii, pe Facebook.

„În premieră, finanțăm prin Fondul pentru mediu, programul ‘Rabla pentru tractoare'”

Amintim că premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, la începutul şedinţei Executivului, că în premieră Guvernul finanţează prin Fondul pentru mediu, programul „Rabla pentru tractoare”.

”În premieră, finanțăm prin Fondul pentru mediu, programul „Rabla pentru tractoare”. Susținem producția internă de tractoare și ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro. Bugetul alocat este de 500 milioane lei, iar mecanismul va fi unul cu minim de birocrație.”, a transmis Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`