Gunoiele poluează Bucureștiul. La marginea pădurii Andronache s-a aruncat chiar și o mașină dezmembrată

Gunoiele poluează Bucureștiul. La marginea pădurii Andronache s-a aruncat chiar și o mașină dezmembrată
Sursa foto: Garda de Mediu

Planeta este sufocată de gunoaie. Doar România produce într-un an mai mult de 22 de milioane de tone de deșeuri, spun activiștii.

Vestea tristă este că un procentaj foarte mic din aceste deșeuri sunt colectate corespunzător, iar cea mai mare parte ajunge în natură, conform Știrilor Pro Tv.

Curățenia nu ține mult

În pădurea Andronache, de la marginea Capitalei, voluntarii vin de mai bine de zece ani să facă curățenie și, cu toate acestea, locul este încă împânzit de gunoaie.
Oamenii aruncă deșeurile acolo pentru că știu că nu îi va vedea nimeni. Printre gunoaie s-a găsit până și o mașină dezmembrată, părți aruncate prin pădure, cauciuri, faruri, chiar și un fotoliu mic.
Reprezentanții Asociației Act for Tomorrow fac destul de des campanii de curățenie în toată țara, dar după ce aceștia fac curat, la scurt timp locul este din nou plin de gunoaie.

Plasticul se descompune în 400-500 de ani

Schimbare trebuie să pornească și de la oameni, să înceapă prin a arunca gunoiul la locul lui.
Un plastic se descompune în 400-500 de ani, iar sticla și mai greu, într-un milion de ani. De aceea, reciclarea este foarte importantă. Deșeurile vor primi o nouă viață și astfel se reduce poluarea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`