Guma de mestecat, aliatul împotriva refluxul gastric. Medicul nutriționist care spune că este unul dintre cele mai bune medicamente

Guma de mestecat, aliatul împotriva refluxul gastric. Medicul nutriționist care spune că este unul dintre cele mai bune medicamente
Foto: Sandra Seitamaa (Unsplash.com)

Dacă vă confruntați des cu reflux gastric și nu știți la ce remedii să mai apelați, atunci trebuie să încercați guma de mestecat. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat care sunt efectele pozitive ale acestui produs pentru persoanele care suferă de reflux gastric.

Ce beneficii are guma de mestecat

Guma de mestecat a fost inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, însă aceasta s-a dovedit un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian. Prin mestecat este stimulată producția de salivă, care are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice, conform ziare.com. 

Prin procesul de înghițire se imprimă o direcție în circulația sucurilor digestive, dinspre esofag și stomac spre intestin, nu invers.

Conform unui studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research, mestecatul de gumă într-un interval de 15-20 de minute după masă reduce refluxul gastroesofagian și contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smalțul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor.

La ce este utilă guma de mestecat

Guma de mestecat ajută la reducerea axietății și stresului, deoarece prin mestecat scade sinteza de cortizol, hormonul stresului. „Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat!O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux!”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`