CORONAVIRUS | De ce aproape s-a dublat într-o zi numărul de teste raportate în România. Explicațiile autorităților

CORONAVIRUS | De ce aproape s-a dublat într-o zi numărul de teste raportate în România. Explicațiile autorităților

Creșterea numărului de teste pentru coronavirus de la 4.973, comunicate joi, la 8.284, comunicate vineri, se datorează mai multor factori, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Unul dintre ele ține de schimbarea metodologiei de raportare, în sensul menționării numărului total de teste, chiar dacă anumite persoane au realizat mai mult de un singur test.

Raportarea actualizată a numărului de teste realizate în ultimele zile în teritoriu, având în vedere volumul de muncă la nivelul personalului de specialitate, reprezintă un alt motiv pentru care a crescut numărul de teste raportate.

De asemenea, a crescut și numărul de teste realizate la nivelul centrelor care beneficiază de aparatura necesară.

Grupul de Comunicare Strategică mai precizează că autoritățile au în vedere creșterea capacității de testare pentru noul coronavirus, instruirea personalului necesar și achiziționarea de noi aparate Real Time PCR.

În România sunt confirmate 308 cazuri de coronavirus, 31 dintre ele noi. Alte 31 de persoane au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Președintele Klaus Iohannis a insistat că este esențial ca fiecare dintre noi să respectăm directivele date de autorități, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus: „Protejați-vă pe voi și pe cei dragi, păstrați distanța, iar dacă vă întâlniți, nu vă mai strângeți mâna, nu vă mai îmbrățișați, nu vă expuneți și nu îi expuneți pe ceilalți pericolului infectării! Contează enorm ca fiecare dintre noi să urmeze întocmai regulile impuse de autorități!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`