Gripa pune stăpânire pe România: Peste 80.000 de cazuri de infecţii respiratorii, sute de copii la camerele de gardă / Institutul Matei Balș restricționează vizitele la bolnavi

Gripa pune stăpânire pe România: Peste 80.000 de cazuri de infecţii respiratorii, sute de copii la camerele de gardă / Institutul Matei Balș restricționează vizitele la bolnavi
Foto: Pixabay

Aglomerație mare în toate spitalele din țară ca urmare a debutului sezonului gripal. Peste 81.000 de români au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii în ultimele zile, printre care și sute de copii care au fost aduși de părinți la camera de gardă, lucru ce a dus la aglomerație de nedescris în orice spital din țară.

Astfel, medicii au făcut un apel pentru ca bolnavii sau părinții cu copii cu simptome de gripă să meargă întâi la medicii de familie dacă starea nu este una gravă care să necesită îngrijire de urgență.

Media prezentărilor la camerele de gardă de la spitalele pentru copii a crescut mult în ultimele zile, astfel că a ajuns la circa 200 de persoane, conform stitutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului.

În contextul acesta al supraaglomerării, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” restricționează accesul vizitatorilor. La „Matei Balș” are voie să vină un singur aparținător pentru fiecare pacient în timpul orelor de vizită, iar acesta nu poate sta mai mult de zece minute, a anunțat Streinu Cercel, managerul Institutului.

Măsura a fost luată după ce în ultimele 24 de ore s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe peste 600 de pacienți, dintre care 171 au fost diagnosticați cu gripă.

Este al doilea spital din București care restricționează accesul vizitatorilor, după Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, care a luat această măsură încă de joi seară.

Medicii arată că cea mai sigură metodă pentru prevenirea gripei o reprezintă vaccinul. Doar că, după evoluțiile din ultima perioadă, Ministerul Sănătăţii a anunţat că vaccinul antigripal nu mai există pe stoc la niciun producător.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`