Grindina a făcut prăpăd în România. A fost cod roșu de furtună

Grindina a făcut prăpăd în România. A fost cod roșu de furtună
Sursa foto: Facebook/ IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Furtunile din ultima zi au afectat 15 localități din județele Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Harghita, Suceava și Vaslui. Pompierii au lucrat la foc automat pentru a evacua apa din casele oamenilor, de pe strădă, dar și pentru a îndepărta copacii căzuți pe carosabil.

Peste 1.700 de situații de urgență în țară

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la peste 1.700 de situații de urgență din toată țara, a transmis Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) , conform știrileprotv.

Echipajele SMURD au intervenit la 1.394 de misiuni, dintre care 1.391 au fost pentru acordarea manevrelor de prim-ajutor și 3 pentru descarcerare.

Mai mult, în ultimele 24 de ore, pompierii au stins 62 de incendii din toată țara.

Salvatorii au acționat în 15 localități din șase județe, județele Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Harghita, Suceava și Vaslui, pentru evacuarea apei din 5 case, o anexă, 19 curți, un beci, de pe stradă și pentru îndepărtarea a 7 copaci căzuți pe drum.

Ravagii în Bistrița-Năsăud

În Bistrița-Nădăud a fost cod roșu de furtună. A căzut grindină uriașă, iar vântul a suflat cu 90 km/h. În jur de 240 de gospodării au fost afectate, dar, din fericire, nu s-au înregistrat victime. S-au produs pagube materiale: acoperișuri smulse, ferestre sparte, degradarea izoțiilor exterioare.

Traficul pe DN2, în județul Bacău, a fost îngreunat din cauza apei de pe șosea și s-a desfășurat pe o singură bandă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112