Grevă spontană la Uzina Mecanică din Cugir. Angajații sunt nemulțumiți că au salariile sub 2.000 de lei, după 35 de ani vechime (VIDEO)

Grevă spontană la Uzina Mecanică din Cugir. Angajații sunt nemulțumiți că au salariile sub 2.000 de lei, după 35 de ani vechime (VIDEO)
Sursa: Alba24

Un protest spontan a izbucnit vineri la Uzina Mecanică din Cugir, unde sute de angajați de la secțiile de armament și muniție, au intrat în grevă și au scandat împotriva salariilor mici.

Angajații reclamă faptul că au salarii sub 2.000 de lei chiar dacă au peste 30 – 35 de ani vechime.

Oamenii scandează „Hoții, hoții”, „Vrem salarii”, „Nu cedăm”, „Jos mafia”, „Vrem dreptate”. Angajații solicită să vină conducerea fabricii la discuții.

De asemenea, angajații acuză că se lucrează cu substanțe toxice și explozibile.

“La orice mișcare greșită pe care o facem, putem să nu mai fim sau să nu mai fie jumătate din fabrica asta. Noi am rămas jumătate din fabrică să lucrăm producția pe care o lucram cu cei care au ieșit la pensie.

Ni se cere să lucrăm la fel ca și cum am fi fost toți, de acum 10 ani. Tineretul nu vrea să vină, nu vrea să lucre în toxicitate fără bani”, au spus angajații, potrivit alba24.

Uzina Mecanică Cugir este o subsidiară a Companiei Naționale Romarm și produce arme și muniții, fiind o societate de importanță strategică.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`