Greva din educație va continua și miercuri. Lider sindical: Guvernul României sfidează învățământul (VIDEO)

Greva din educație va continua și miercuri. Lider sindical: Guvernul României sfidează învățământul (VIDEO)
Ilustrație dintr-o instituție de învățământ din București, în timpul grevei generale organizate în sistemul educațional de stat, 22 mai 2023. Inquam Photos / Octav Ganea

Greva din sistemul de învățământ va continua și miercuri, a confirmat secretarul general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Ion Zoican, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Ion Zoican (FSLI), pe B1 TV: Guvernul sfidează învățământul

Întrebat ce se va întâmpla mai departe, liderul sindical a explicat: „În aceste condiții, greva continuă. Noi am spus atunci că declanșăm greva pe termen nelimitat, adică până când revendicările noastre vor fi soluționate, deci de aici încolo toată această mișcare ține de Guvern. Guvernul trebuie să intervină și să negocieze într-un mod real, să ofere ceea ce membri noștri din sindicat au cerut (…), asta ține doar de Guvern. Nu este treaba noastră că se rotesc, nu se rotesc, e problema lor”.

„Acolo există o coaliție de guvernare. Acea coaliție este formată din aceste partide mari, care au majoritate și în Parlament. Oricând (…) pot să emită un act normativ, să emită o ordonanță de urgență și să ofere învățământului sumele de bani necesare pentru a ieși din acest impas”, a continuat Ion Zoican.

Cât despre posibilitatea de a fi organizate și acțiuni de stradă, el a spus: „S-au făcut asemenea demersuri, se vor face pentru a înștiința primăriile cu organizarea unor asemenea proteste, dar deocamdată astăzi suntem în grevă, mâine suntem la fel și tot așa continuă până când, într-adevăr, Guvernul va găsi soluții”.

„Țin cursuri foarte puțini, acum depinde ce vrem să vedem, însă dacă peste 80% dintre cadrele didactice sunt în grevă și nu țin cursuri, vă dați seama ce înseamnă asta? Este o grevă fără precedent. Trebuie să înțelegem că, pe zi ce trece, nu face decât să crească nemulțumirea și să arate că Guvernul României sfidează învățământul, pur și simplu”, a mai declarat Ion Zoican.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`