Greva de la STB ar putea continua și în zilele următoare. Vasile Petrariu: Soluția de rezolvare este demisia sau revocarea directorului general STB (VIDEO)

Greva de la STB ar putea continua și în zilele următoare. Vasile Petrariu: Soluția de rezolvare este demisia sau revocarea directorului general STB (VIDEO)
Foto: Facebook @ Nicușor Dan

Liderul sindicatului de la STB, Vasile Petrariu, a declarat luni că greva ar putea continua dacă în cursul zilei de astăzi nu se ajunge la o soluție. Acesta a precizat că un pas pentru deblocarea situației este demisia directorului general STB.

Liderul sindicatului de la STB, despre continuarea grevei

„Astăzi sunt în traseu mai puține vehicule decât au fost ieri, iar dacă protestul nu va fi aplanat astăzi, aceste circa 150 de vehicule, mâine vor deveni 10%. Asta înseamnă că nu vor putea face față în traseu și va fi o mare problemă pentru că este zi de lucru.

Am facut o solicitare ieri catre Consiliul de Administratie. Am primit aseara un raspuns prin care ni s-a condiționat această întâlnire cu încetarea conflictului . Noi ne-am consultat cu oamenii și ne-au spus foarte clar că nu se pune problema de așa ceva. Soluția de rezolvare este demisia sau revocarea directorului general”, a declarat liderul sindicatului de la STB.

Acesta a spus că demisia directorului general este un prim pas pentru deblocarea negocierilor:

„Demisia directorului general înseamnă deblocarea acestei situații, după care în regim de urgență să începem discuțiile cu cei care vor fi mandatați să începem discuțiile legate de contractul colectiv de muncă, condițiile de muncă, parc de vehicule, etc.

Salariații vor decide în continuare ce se va întâmpla.Începând cu primarul general și terminând cu directorul general , la mijloc fiind și consiliul de administrație și nu în ultimul rând PNL care patronează acest lucru și îl susține pe acest director general…e un mare semn de întrebare, de ce să stea un București în loc pentru ca un om să fie susținut acolo. Asupra acestui om planează foarte multe suspiciuni că lucrurile nu sunt în ordine”, a mai spus liderul de sindicat.

Acuzațiile primarului Nicușor Dan, pe fondul protestelor angajaților STB

De partea cealaltă, primarul Nicușor Dan susține că unii angajați STB s-au alăturat grevei pentru că ar fi „intimidați” de sindicat. Duminică a postat fostul userist mesajul, pe pagina sa de Facebook.

„Mulți angajați STB și-au reluat azi activitatea. Am avut pe traseu 65% dintre tramvaie și troleibuze și un număr mic de autobuze. Salut decizia celor care au înțeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea.

Sunt mult mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit azi la lucru dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat. Înțeleg că e greu, după ani de zile în care nimeni nu te-a apărat în fața sindicatului, care decidea tot, să crezi că i te poți opune. O spun cu toată responsabilitatea: vremea abuzurilor sindicatului a dispărut”, a scris primarul pe Facebook.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său