Greșelile care te pot costa. De ce trebuie să cureți chiuveta după ce speli vasele

Greșelile care te pot costa. De ce trebuie să cureți chiuveta după ce speli vasele
Sursa foto: Pixabay

Nu e nimic mai rău decât să vezi cum se adună vase murdare în chiuveta din bucătărie. În cele din urmă, mizeria tot mai mare ne influențează pe toți, forțându-ne chiar și atunci când suntem cei mai obosiți, după cea mai lungă zi de lucru, să confruntăm mormanul de vase și să-l punem în chiuvetă sau în mașina de spălat vase.

De ce trebuie să cureți chiuveta după ce speli vasele

Sigur, ștergerea unei farfurii sau spălarea unei tigăi are rezultate instantanee, dar chiuveta de bucătărie în care le curățați poate fi neglijată, scrie Nine.

Potrivit lui Eileen Abruzzo, director pentru controlul infecțiilor la Long Island College Hospital din Brooklyn, New York, chiuveta din bucătărie poate deveni mult mai murdară decât toaleta – da, într-adevăr.

Potrivit lui Eileen Abruzzo, director de control al infecțiilor la Long Island College Hospital din Brooklyn, New York, chiuveta din bucătărie poate, de fapt, să devină mult mai murdară decât toaleta.

Acest lucru se datorează faptului că particulele de alimente ale  tacâmurilor, veselor sau tigăilor rămân în urmă în chiuvetă și acționează ca un teren propice pentru bacteriile care cauzează boli, inclusiv E. coli și salmonella.

Astfel, Curățarea chiuvetei de fiecare dată când spălați vasele este esențială. Doar clătirea rapidă a chiuvetei cu apă nu va face treabă bună.

Cum să curățați corect chiuveta

Pentru o curățare corecta a chiuvetei trebuie eliminate, în primul rând, bacteriile. Utilizează un spray de curățare a suprafeței sau un spray de bucătărie pe bază de clor pentru a elimina bacteriile.

Ulterior, ștergeți chiuveta cu un burete sau o cârpă moale și apă caldă.

Pentru o curățare intensă, adaugă clor. Mai exact, amestecă clor cu o cană de apă și turnați în chiuvetă. Lasă clorul să acționeze timp de până la 30 de minute înainte de a clăti chiuveta cu apă caldă.

Nu-ți place înălbitorul? Iată o soluție naturală: încercați să amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de cană de suc de lămâie, apoi acoperiți suprafața chiuvetei cu amestecul. Lăsați amestecul să stea timp de 10-15 minute înainte de a-l curăța cu apă caldă.

Pentru zonele greu de curățat: adăugați mai mult bicarbonat de sodiu; agentul de curățare natural vă va ajuta să spargeți acumulările de murdărie sau grăsime de la vase.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`