Greșeli în taloanele de pensii primite de români, după recalculare. Ce au sesizat pensionarii? Anunțul făcut de Casa de Pensii

Greșeli în taloanele de pensii primite de români, după recalculare. Ce au sesizat pensionarii? Anunțul făcut de Casa de Pensii
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În urma procesului de recalculare a pensiilor au apărut tot felul de erori/probleme.

Ce precizări a făcut Casa Naţională de Pensii

Casa Naţională de Pensii (CNPP) a făcut câteva precizări, pentru a-i liniști pe pensionarii care au primit decizia de recalculare, cu pensia mărită, apoi au primit talonul de pensie aferent lunii august, cu suma mai mică.

Problemele apărute au fost identificate şi vor fi remediate în cel mai scurt timp, urmând ca pensionarii să primească sumele cuvenite începând cu data intrării în vigoare a noii legi, este mesajul transmis de către Casa Naţională de Pensii, informează Știrile Pro TV.

„Procesul de recalculare a reprezentat cea mai amplă reformă a sistemului public de pensii ce vizează recalcularea tuturor pensiilor în plată, la data de 31.08.2024, impactând cca 4,6 milioane de pensionari. În această perioadă, odată cu transmiterea deciziilor de recalculare și a taloanelor de pensie, au apărut unele neconcordanțe”, conform unui anunț făcut, miercuri seara, de către Casa Națională de Pensii Publice.

„Aceste disfuncționalități au fost identificate și vor fi remediate în cel mai scurt timp”

CNPP face referire, în special, la pensionarii cărora le-a ajuns talonul de plată cu pensia aferentă lunii august 2024, deși primiseră deja decizia de recalculare, care cuprindea un venit mai mare.

„Aceste situații izolate au fost determinate de perioada foarte scurtă avută la dispoziție pentru emiterea a peste 4,6 milioane de decizii. Aceste disfuncționalități au fost identificate și vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil, urmând ca pensionarii să primească sumele cuvenite începând cu data intrării în vigoare a noii legi”, a mai adăugat Casa Națională de Pensii Publice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)
21:43 - Elena Lasconi: Îl apreciez pe Nicușor Dan și-i mulțumesc foarte mult / Nu uit atacurile mizerabile ale PNL la adresa lui. Și el tot a reușit să fie aplaudat la Congresul PNL și să ridice sala în picioare (VIDEO)