Greșeala uriașă pe care o fac românii cu carnea de porc. Cât timp poate fi păstrată, de fapt, în congelator
Depozitarea cărnii este un element esențial, mai ales acum când ne apropiem de Sărbători. Așa cum ne-am obișnuit, și după cum e tradiția, porcul este principalul animal sacrificat în această perioadă.
Cu toate că mulți români consideră că este în regulă să lase carnea luni întregi în lada frigorifică sau în congelator, trebuie să se știe faptul că, după o anumită perioadă, există posibilitatea să își piardă din proprietăți și să nu mai aibă același gust.
Câte luni poate fi păstrată, de fapt, carnea de porc în congelator
Carnea se numără printre produsele care se congelează frecvent. Fie că este vorba de porc, pui sau vită, trebuie să ținem cont de faptul că nu o putem păstra la nesfârșit la rece și că trebuie gătită într-un timp relativ scurt.
Cei care gătesc carne de porc acasă trebuie să știe și cât timp ar fi în regulă să fie lăsată în congelator.
De exemplu, carnea tocată de porc păstrată la congelator poate fi consumată fără emoții până la opt luni. Fripturile din ceafă, pulpă sau mușchi pot fi considerate proaspete dacă sunt consumate în termen de 6 luni de la congelare.
De asemenea, o bucată compactă de carne, neporționată, poate rezista la congelator chiar și un an, potrivit specialiștilor.
Un truc pe care ar trebui să îl știe orice gospodină pentru a salva proprietățile unei bucăți de carne, dar și spațiul din congelator este vidarea pungilor; aceasta se face fie cu ajutorul unui aparat special, fie pur și simplu prin presarea pungii astfel încât în ea să rămână cât mai puțin aer, potrivit foodstory.ro.