Greșeala banală din trafic ce poate aduce amenzi uriașe. La ce trebuie să fie atenți șoferii

Greșeala banală din trafic ce poate aduce amenzi uriașe. La ce trebuie să fie atenți șoferii
Foto ilustrativ: Facebook

Conducătorii auto trebuie să evite greșelile în trafic pentru a evita amenzi și pericole. Încălcările pot duce la sancțiuni de 1160 de lei și pun în pericol atât șoferii, cât și ceilalți participanți la trafic.

Schimbarea benzii de circulație poate aduce amenzi usturătoare șoferilor

Nerespectarea regulilor rutiere nu doar aduce sancțiuni legale, ci și amenință siguranța tuturor participanților la trafic. O greșeală frecventă, în special în schimbarea benzii de circulație, poate aduce amenzi serioase pentru șoferi.

Schimbarea benzii de circulație trebuie făcută de la marginea dreaptă către axă, respectând ordinea crescătoare. Mulți încalcă această regulă, punând în pericol viața celorlalți. În condițiile în care schimbarea benzii de circulație nu este efectuată corect, sancțiunea poate ajunge la 1160 lei, scrie Cancan.ro.

Sancțiuni mai dure pentru șoferii care încalcă regulile de circulație

În plus, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a prezentat recent un proiect de lege, propunând ajustări la Codul Rutier. Propunerea vizează impunerea de sancțiuni mai severe pentru șoferii care încalcă regulile de circulație.

Proiectul, aflat în faza de dezbatere publică, include o propunere de suspendare a permisului pentru o perioadă de șase luni în cazul recidiviștilor, în special pentru cei depistați conducând sub influența alcoolului, cu comportamentul repetat într-un interval de cinci ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`