Grecia nu mai este o destinație ieftină. Costuri enorme pentru un plin de motorină

Grecia nu mai este o destinație ieftină. Costuri enorme pentru un plin de motorină
Răzvan E. și Alice T. s-au prezentat în fața magistraților ca soț și soție, constituindu-se părți civile

Grecia nu mai este o destinație ieftină pentru românii care vor să ajungă cu mașina către destinațiile turistice.

Prețurile la carburanți au crescut semnificativ, atât în țară, cât și la benzinăriile din Grecia. O soluție la îndemână pentru unii este plinul făcut în Bulgaria înainte de a intra în Grecia, scrie evz.ro.

O româncă a făcut plinul la o benzinărie din Grecia, iar prețul la motorină este mai mare față de România.

Un plin de motorină în Grecia a costat-o pe româncă 275 de lei. Comparativ, în unele benzinării din București, motorina standard se vinde în medie cu 7,50 lei/ litru, iar motorina premium se vinde cu 8,08 lei/ litru.

În Grecia, prețurile au avut o creștere ușoară față de anul 2023. În vara aceasta costurile cu serviciile sunt mai mari cu doar 1% față de perioada similară a anului trecut. În Danemarca creșterea a fost de 27%, Marea Britanie cu  16%, iar în Spania creșteri cu 14%.

Închirierea unei cazări pentru o săptămână în Grecia costă în jur de 236 de euro. Cele mai scumpe cazări sunt în Islanda (264 de euro), Monaco (261 de euro), Marea Britanie (260 de euro) și Spania (253 de euro). Cele mai mici prețuri pentru luna august sunt în Kosovo (50 de euro), Albania (84 de euro), potrivit gandul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`