Google Doodle, 7 APRILIE: Dedicat medicilor, asistenților medicali și lucrătorilor medicali în lupta contra COVID-19

Google Doodle, 7 APRILIE:  Dedicat medicilor, asistenților medicali și lucrătorilor medicali în lupta contra COVID-19

Astăzi, 7 aprlie Google dedicăun Doodle în semn de multumire cadrelor medicale pentru lupta contra coronavirus (covid-19).

Noul coronavirus este un virus respirator care se răspândește în primul rând prin contactul cu o persoană infectată atunci când prezintă tuse sau strănut, prin picături de salivă sau descărcări din nas. Este important ca toată lumea să exerseze o igienă respiratorie bună. De exemplu, strănutați sau tusiți într-un cot flexat sau folosiți un țesut și aruncați-l imediat într-un coș de gunoi închis. De asemenea, este foarte important ca oamenii să se spele pe mâini în mod regulat, fie cu frecarea pe mâini pe bază de alcool, fie cu săpun și apă.

La fel ca în cazul altor boli respiratorii, infecția cu 2019-nCoV poate provoca simptome ușoare, inclusiv nasul curgător, dureri în gât, tuse și febră. Poate fi mai severă pentru unele persoane și poate duce la pneumonie sau dificultăți de respirație. Mai rar, boala poate fi fatală. Persoanele în vârstă și persoanele cu afecțiuni medicale preexistente (cum ar fi diabetul și bolile de inimă) par a fi mai vulnerabile la îmbolnăvirea severă cu virusul.

Câte cazuri au fost raportate până în prezent?

Până în prezent. aproape 1,3 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost raportate în întreaga lume. Dintre acestea, peste 45.800 de cazuri sunt critice, în timp ce 70.000 de oameni și-au pierdut viața la nivel global.

În continuare, Statele Unite ale Americii rămâne cea mai afecată țară de noulcoronavirus, cu 336,851 de cazuri confirmate, urmată deSpaniașiItalia, fără urmă de îmbunătățire a situației.

Spaniase află pe locul doi în topul celor mai afectate țări la nivel mondial, după SUA.

La polul opus, țările Asiei de Sud sau cele africane, (Burundi, Malawi, Sierra Leone sau Nepal) înregistrează mai puțin de 10 cazuri confirmate. Cu toate acestea, testările pentru COVID-19 lipsesc în multe dintre aceste state, raportarea fiind, astfel, neconcludentă.

COVID-19 în România

Potrivit datelor furnizate la ultima raportare, România a ajuns la 4.057 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, ce a apărut în finalul lui 2019 în China continentală, mai exact la Wuhan, casă a circa 11 milioane de locuitori.

Din numărul total de cazuri din România, 193 au fost diagnosticate doar între ultimele două raportări. Dacă 406 pacienți din țară au fost declarați vindecați și, pe cale de consecință, externați, alți 179 sunt internați în secțiile de terapie intensivă.

Aproape 24.000 de persoane sunt în carantină instituționalizată pe întreg teritoriul țării, în timp ce 106.000 sunt în izolare la domiciliu.

Bilanțul național în ceea ce privește numărul deceselora urcat, astfel, la 176 de victime, dintre care cele mai multe proveneau din Suceava (49), principalul focar de infecție din țară.

Un număr de 35 de cadre medicale și 75 de pacienți de la Spitalul Universitar de Urgență București au fost testate pozitiv pentru noulcoronavirus, anunță luni Grupul de Comunicare Strategică.

Klaus Iohannis a anunțat că se prelungește starea de urgență

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență în România cu încă o lună. Aceasta a fost instituită pe 16 martie, prin decret semnat de șeful statului. Un nou decret va fi emis la începutul săptămânii viitoare. Președintele a mai vorbit despre demersurile făcute de Guvern, astfel că în România vor ajunge în perioada următoare milioane de măști de protecție și 500.000 de combinezoane. Șeful statului s-a mai referit, de asemenea, la rectificarea bugetară, dar și la „o creștere, probabil semnificativă, a deficitului bugetar”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`