Google Doodle, 4 APRILIE: În cinstea lui Hashim Khan

Google Doodle, 4 APRILIE: În cinstea lui Hashim Khan

Doodle de astăzi sărbătorește legendarul jucător de squash pakistanez Hashim Khan, considerat în întreaga lume ca unul dintre cei mai mari jucători. În această zi din 1951, Khan a câștigat Campionatele Britanice Open Squash propulsându-l de la relativă obscuritate la statutul de cunoscut internațional.

Născut în 1914, Khan a fost crescut în Peshawar, un sat mic în ceea ce era atunci India. Tatăl său a lucrat la un club de ofițeri britanici, cu terenuri de squash, unde Khan a fost ucenic . Învățând frânghiile sportului în timpul liber, Khan a jucat desculț pe terenurile de cărămidă brută ale clubului – un testament timpuriu al tenacității sale. Până la 28 de ani, Khan a devenit un pro squash și la scurt timp după aceea, campion național al sportului. După ce a câștigat trei titluri All-of-India, noul guvern independent din Pakistan l-a contactat pentru a reprezenta țara la OpenBritanic din 1951.

Khan a dominat în prima sa apariție la OpenBritanic, considerat campionatul mondial al squash-ului la vremea respectivă și a continuat luândmarele premiu. S-aîntors în Pakistan ca un erou național cu un milion de oameni care l-au salutatla sosirea sa. Această victorie monumentală a devenit prima introducere a dinastiei squash dinfamiliei Khan. În următorii 46 de ani, turneul a fost câștigat de 29 de ori fie de Khan, fie de una dintre rudele sale, inclusiv de jucătorii de renume Jahangir Khan și Jansher Khan. Stabilind o carieră care i-a câștigat un loc în Sala de renume a Squash-urilor din SUA, Khan a câștigat șapte OpenBritanics, cinci Campionate profesionale britanice, trei Open US șitrei Canadian Opens.

Hashim Khan s-a născut în1914 si a trăt pânăpe18 august 2014.

Îti mulțumim, Hashim Khan, pentru că ai dovedit că prin multă muncă și determinare, oameni din toate mediile pot obține măreție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`