Google Doodle, 1 APRILIE: 121 de ani de la nașterea lui Dame Jean Macnamara

Google Doodle, 1 APRILIE: 121 de ani de la nașterea lui Dame Jean Macnamara

Doodle de astăzi, ilustrat de artistulThomas Campi, osărbătorește pe medicul și femeia de știință australiancă Dame Jean Macnamara la a 12-a aniversare. Dr. Macnamara și-a aplicat etica de lucru neobosită pentru a înțelege și trata mai bine diverse forme de paralizie, inclusiv poliomielita, iar munca ei a contribuit la dezvoltarea cu succes în 1955 a unui vaccin polio.

Annie Jean Macnamara s-a născut în Beechworth, Victoria, Australia, în această zi în 1899, iar adolescentă fiind în timpul lumii mondiale asimțit o hotărâre „de a fi de oarecare folos în lume”.

Dr. Macnamara a absolvit școala medicală în 1925, în același an, o epidemie de poliomielită a lovit capitala Melbourne. În calitate de consultant și ofițer medical al Comitetului pentru poliomielită Victoria, și-a îndreptat atenția către tratarea și cercetarea virusului potențial fatal care avea un risc mai mare pentru copii.

În colaborare cu viitorul câștigător al Premiului Nobel, Sir Macfarlane Burnet, a descoperit în 1931 că există mai mult de o tulpină de poliovirus, un pas pivot spre dezvoltarea unui vaccin eficient aproape 25 de ani mai târziu.

Dr. Macnamara a continuat să lucreze cu bolnavii bolii – în special copiii – pentru tot restul vieții, dezvoltând noi metode de tratament și reabilitare.

Pentru angajamentul său neprețuit în viața copiilor, a fost numită Dame Comandantă a Ordinului Imperiului Britanic (DBE) în 1935. În timpul vieții sale, cercetările Dr. Macnamara au jucat de asemenea un rol major în introducerea mixomatozei pentru combaterea iepurilor dăunători, reducând la minimum daunele aduse mediului în Australia.

La mulți ani, Dame Jean Macnamara!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`