Golești: Bătrână cu picioarele amputate, cărată cu roaba de vecini până la spital și înapoi acasă. Ce spune primarul (VIDEO)
O femeie din Golești, Vâlcea, care are picioarele amputate, e transportată la spital cu roaba, deoarece ambulanța nu poate ajunge la ea. La fel se întâmplă și cu alți bolnavi care locuiesc în același cătun în care se află ea. Se întâmplă asta deoarece nu există pod peste un pârâu din zonă. Sătenii au cerut de mai multe ori ajutor administrației locale, dar primăria spune că nu există fonduri, informează Adevărul.
Dusă cu roaba la spital
Elena Popa are 85 de ani, iar luna trecută a fost dusă la spital pentru amputarea celui de-al doilea picior. Acum e imobilizată la pat. Atunci, o ambulanță tractată prin apele pârâului Sâmnic i-a venit în ajutor, numai că, la revenirea acasă după un control ulterior, salvarea nu a mai putut s-o ajute, așa că au transportat-o vecinii cu roaba până la domiciliu.
„Cu roaba, maică, mă cară, că nu au cu ce altceva să mă ducă sau să mă aducă de la strada principală”, a mărturisit bătrâna cu lacrimi în ochi.
Imaginile revoltătoare au fost surprinse luna trecută, dar acum au apărut în spațiul public.
Băiatul femeii, și el bolnav, tot cu roaba e transportat la spital, la fel și alte persoane care locuiesc în același cătun. Cu toții sunt despărțiți de strada principală de pârâul Sâmnic. După viitura din 2018, au rămas fără puntea pietonală de acces. Oamenii au strâns bani și au construit o alta, dar aceasta nu e sigură. Ambulanța nu poate trece decât când apele sunt scăzute sau pârâul e înghețat.
Ce spune primarul din Golești
Sătenii au cerut primăriei să construiască un pod peste pârâu, dar primarul Adrian Mitrache spune că nu sunt bani.
„Dânșii solicită să construim un pod acolo. Dar nu avem bani la buget, cu care să-l construim. O simplă punte pietonală costă 250.000 – 300.000 de lei, cel puțin. I-am ajutat cum am putut. Înainte, după ce treceau albia pârâului Sâmnic, nu aveau nici cale de acces spre casă. Am reușit să construim un drum de acces ca să poată să treacă și mașinile. Un localnic a permis să se construiască drumul pe proprietatea sa. Dar, în momentul în care râul este umflat pe acolo nu se mai poate trece. Sunt aproximativ 30 de case construite peste albia râului. Dintotdeauna calea de acces acolo s-a făcut direct prin cursul apei”, a declarat primarul Adrian Mitrache, citat de Adevărul.
O situație similară a fost surprinsă recent și în Iași.