Gigantul farma Roche, vizat de Consiliul Concurenței: Posibil abuz pe piața medicamentelor de cancer 

Gigantul farma Roche, vizat de Consiliul Concurenței: Posibil abuz pe piața medicamentelor de cancer 

Compania Roche România SRL a intrat în atenția Consiliului Concurenței. Inspectorii au început două investigații privind un posibil abuz de poziție dominantă a companiei pe piața anumitor produse oncologice, informează HotNews.

Una dintre anchete se referă la un posibil comportament anticoncurențial. Concret, în relaţie cu un distribuitor al său, Roche România SRL ar fi practicat preţuri cu ridicata mai mari decât preţurile oferite de către Roche România SRL în contextul unor proceduri de licitaţie privind aprovizionarea cu medicamente a spitalelor.

O altă investigație vizează acțiuni ale companiei care au ca posibil efect excluderea de pe piață a variantei generice (mai ieftine) a unui medicamentului inovativ Tarceva, produs de Roche, care conține substanța activă Erlotinibum și este utilizat în tratamentul cancerului.

Consiliul Concurenței a constatat, în urma unei anchete sectoriale pe piața farmaceutică, faptul că medicamentelele generice, deşi sunt mai ieftine decât variantele lor inovative, nu reuşesc să câștige o cotă de piaţă semnificativă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`