Ghiozdane mai ușoare pentru elevi. Ministerul Sănătății: Nu ar trebui să depășească 10% din greutatea corporală

Ghiozdane mai ușoare pentru elevi. Ministerul Sănătății: Nu ar trebui să depășească 10% din greutatea corporală
Sursa foto: Pixabay

Ministerul Sănătății vine în ajutorul elevilor cu noi propuneri pentru ușurarea ghiozdanelor pe care aceștia le care în spate zi de zi, pe parcursul anului școlar.

Nu ar trebui să depășească 10% din greutatea corporală

Tot mai mulți elevi ajung în cabinetele medicilor cu probleme cauzate, printre altele, și de greutatea și purtarea necorespunzătoare a ghiozdanului, dar și de băncile care nu sunt adaptate mereu pentru dezvoltarea copilului.

Însă, Ministerul Sănătății vrea să reducă toate aceste problemele. Într-un proiect de ordin, oficialii din învățământ precizează că un ghiozdan ar trebui să nu fie mai greu de 10% din greutatea copilului, iar în școli să existe dulapuri individuale, scrie Știrileprotv.

„Greutatea conţinutului ghiozdanului nu trebuie să depăşească 10% din greutatea copilului. Vor fi luate măsuri ce pot consta în: asigurarea unor dulapuri individuale pentru elevi, organizarea activităților de învățare, asigurarea unor spații pentru activități de efectuare a temelor după ore, educație sanitară privind alegerea și purtarea corectă a ghiozdanului”, potrivit proiectului privind modificarea ordinului nr. 1456/2020, Ministerul Sănătății.

Ministerul Educației nu a fost consultat în privința proiectului

Cu toate acestea, Ministerul Educației a transmis că nu a fost consultat în privința proiectului.

„Forma finală a proiectului la care vă referiți este în proces de elaborare la nivelul departamentelor abilitate din cadrul Ministerului Sănătății. Ministerul Educației va primi versiunea de proiect rezultată în urma consultării organizate de Ministerul Sănătății”, a menționat Ministerul Educației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni
21:45 - Radu Drăgușin, lăudat după victoria Manchester City – Tottenham 0-4. Ce notă a primit fundaşul român
21:22 - Peste 200.000 de români din diaspora au votat până sâmbătă, ora 21.00: „Vreau să mă întorc în România, aș vrea să fie un loc mai bun pentru viitoarea mea familie”
20:54 - USR denunță cazuri de „alegători care sunt hărțuiți de Poliția lui Cătălin Predoiu pentru postări” din online. Ce spune Poliția (VIDEO, FOTO)
20:33 - Florin Piersic, mesaj sfâșietor la moartea lui Gabriel Cotabiță: „Te voi iubi mereu, Omule!”
20:09 - Adriana Bahmuțeanu, despre Silviu Prigoană: Țipa la copii, îi bătea. Era vorba de rele tratamente acolo și cei de la DGASPC nu au acționat, pentru că le place banul, să-și umple buzunarele (VIDEO)