Ghidul Vindecadai, soluții pentru alergiile alimentare la bebeluși
Alergiile alimentare tind să se ia din familie. Așadar, dacă un bebe are părinți sau bunici care au vreun soi de alergie, șansele sunt mai mari de a fi și el predispus la dezvoltarea de alergii alimentare. Însă, nu trebuie exclus nici faptul că fără a avea un istoric în familie, copilul poate dezvolta astfel de probleme. Printre cele mai obișnuite alimente care provoacă reacții negative copiilor se numără alunele, ouăle, peștele sau fructele de mare, dar și laptele de vacă, soia, semințele ori nucile. Ce soluții pentru alergii alimentare la bebeluși există? Hai și află în continuare!
Cum poți ca viitoare mamă să împiedici apariția de alergii la bebelușul tău?
Viitoarele babe sau cele care alăptează deja ar trebui să aibă o alimentație echilibrată, care să includă și alimente cu potențial risc alergenic. A exclude din dietă ingredientele alergenice nu va împiedica ca alergiile să nu se mai producă la copilul tău. Ba chiar există unele dovezi cum că acizii grași omega 3 care se găsesc în peștele gras, consumați în timpul sarcinii și alăptării pot ajuta la prevenirea eczemei la vârste fragede.
Specialiștii recomandă ca solutii pentru alergii alimentare la bebelusi să alăptezi cât poți tu pe cel mic. Adică cât mai mult timp. Alăptatul natural poate avea extrem de multe beneficii pentru sănătatea și buna dezvoltare a bebelușilor. Dar dacă alăptatul nu este o posibilitate din partea ta, sau dacă este doar parțial hrănit astfel, o formulă de lapte pentru bebeluși ar trebui folosită pentru primele 12 luni de viață ale sugarului.
Introdu în dieta copilului tău mâncare solidă cam în jurul vârstei de 6 luni. Atunci când copilul este pregătit, cam pe la 6 luni, dar nu înainte de 4 luni, începe să-i oferi o varietate de alimente solide. Începe cu alimente care sunt bogate în fier, dar continuă să alăptezi dacă poți.
Expune-ți copilul la mai multe tipuri de mâncare. Tuturor copiilor ar trebui să li se dea alergeni alimentari obișnuiți, încă de mici. Nuci, alune, lapte de vacă, ouă, soia, grâu, susan, fructe de mare – ar trebui să fie alimentele cu care se obișnuiește sugarul în primul an de viață. Asta doar dacă nu este deja alergic la vreun produs de aici. Introdu câte un aliment odată la 2-3 zile și oferă-i ceea ce consumă de obicei și restul familiei.
Dacă al tău bebe pare să aibă vreo reacție la vreun fel de mâncare, consultă imediat un medic specialist. Ține departe acel tip de aliment din dieta copilului până când nu ai discutat cu pediatrul sau i-ai făcut testele de alergie pentru a vedea exact care este situația în cazul lui.
Soluții pentru alergii alimentare la bebeluși – ce îi poți da pe cale naturistă
Dacă vrei să adopți un tratement naturist, și este chiar recomandat, poți apela și la Cartea Verde Vindecadai. Acolo vei găsi explicații, informațiii, recomandări și contraindicații legate de intolerante alimentare si alergii la copii tratament naturist, din propria experiență și expertiză a autorilor.
Poți încerca să oferi bebelușului alimente sănătoase, care să-l pună pe drumul cel bun legat de alergiile lui alimentare. Legume verzi, alimente cu probiotice, alimente fără gluten, supă de pui, lapte de cocos, unt de migdale, lapte de la sân bineînțeles. Toate aceste produse îi pot fi benefice celui mic.
Vezi sfaturile oferite de Cartea Verde Vindecadai, citește atent și ține cont de informațiile utile de acolo.
Totuși, dacă știi că și tu sau tatăl copilului aveți alergii alimentare, ori poate cel mic dă deja semne că nu îi face bine ceva, nu te apuca de capul tău să-l tratezi. Consultă un specialist și vezi exact recomandările pe care ți le face acesta.
Contact:
+4 0726 718 293
contact@vindecadai.ro