Gheorghe Mărmureanu, despre cutremurul produs luni în România: „Au mai fost în această zonă, chiar înainte de 4 martie” (VIDEO)

Gheorghe Mărmureanu, despre cutremurul produs luni în România: Au mai fost în această zonă, chiar înainte de 4 martie (VIDEO)
Seismologul Gheorghe Mărmureanu. Captură Video: vrancea atlastv / Facebook

Gheorghe Mărmureanu a comentat în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin, cutremurul de 5,2 produs luni în România, în vestul țării.

Acesta a precizat că au mai fost seisme similare, chiar înainte de 4 martie. Însă nu sunt motive de îngrijorare pentru că nu poate influența principala zonă seismică, zona Vrancei:

„Au mai fost cutremure în zona asta, a fost chiar înainte de 4 martie. Nu au cum să influențeze tectonica generală a acelei zone geografice, dacă discutăm de Oltenia și Muntenia.

Niciodată nu s-a întâmplat ca asemenea cutremure să influențeze cutremure mai mari. Asta vă spun sigur. Nu e un cutremur mare. Pentru România discutăm despre cutremure puternice la peste 7. Nu ar trebui să existe îngrijorare. Trebuie să rămânem liniștiți până în 2040. Vrancea e zona tectonică importantă pentru România”.

Un cutremur de peste 5,2 grade s-a produs, cu puțin timp în urmă, în România. Potrivit INFP, seismul s-a produs în județul Gorj, în apropierea municipiului Târgu Jiu, la o adâncime de doar 15 km.

S-a simțit în partea de vest a României, în Timiș, în Caraş Severin

Cutremurul a avut loc luni la ora 16.58 în județul Gorj, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului și s-a simțit în partea de vest a României, în Timiș, în Caraş Severin.

Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiești.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`